Nieuws

Nederlands getint TuS Lintfort ondanks winst nog in degradatiezorgen

Door Frits Feuler– In de tweede Bundesliga bij de vrouwen zijn zes Nederlandse speelsters actief bij TuS Lintfort, een plaats vlak over de grens bij Venlo. Die ploeg moet de komende zeven duels nog vol aan de bak om uit de degradatieperikelen te blijven. Het is dringen onderin de ranglijst waar minstens acht  ploegen nog in aanmerking komen voor de twee degradatieplaatsen. Zaterdag boekte Lintfort een belangrijke zege, thuis, op directe concurrent Werder Bremen: 25-24.

Lintfort teert grotendeels op de inbreng van het sextet Nederlandse speelsters. Loes Vandewal voert de topschutterslijst aan met 188 treffers in 22 duels. Becky van Nijf (53), Lisan van Hulten (34 uit 20), Inske Kuik (24 uit 21) en Tatjana van de Broek (9 uit 8) doen een aardige duit in het zakje. Nummer zes, Annefleur Bruggeman, heeft een dubbele speellicentie bij zowel Lintfort als Bayer Leverkusen. In 16 duels was ze 45 keer succesvol.

Zeven duels nog te gaan. Nord Harrislee (23-18), Sachsen Zwickau (23-17), Lintfort (23-17), Werder Bremen (23-13), Gedern (23-9) en Trier – met ex-BFC-speelster Linsey Houben – sluit de rij met 23-8. Op 6 april voor Lintfort het thuisduel tegen Harrislee, een week later het bezoek aan Gedern. Begin mei op bezoek bij Trier. Drie duels tegen directe concurrenten die grotendeel beslissen over een langer verblijf in de op een na hoogste Duitse liga. 

Deel dit bericht