Nieuws

Nieuwe hoofdsponsor Olympia '89 maakt belofte waar

 

Door Olympia ’89 - Olympia’89 heeft een nieuwe hoofdsponsor gevonden: Van Bergen Bouw uit Nuland, een bouwbedrijf met Geffense wortels van eigenaar Bjorn van Bergen en Edith v.d. Hanenberg gaat de club ondersteunen.  

Zoals Van Bergen zelf zegt begon dit nieuws met ‘een lolleke’. Hij komt al een paar jaar met enige regelmaat naar de mannenploeg kijken. Maar los van de wedstrijden die hij bezocht en waar hij van genoot, werd hij toch wel op de hoogte gehouden. “Harm van Iperen zit bij ons in de vriendengroep en ik werk er veel mee samen. En dat geldt ook voor zijn neef Chiel. Ik hoorde en zag wel dat ze een beetje aanhikten tegen de eredivisie. Ik zei dat ik hoofdsponsor zou worden als ze promoveerden. Het was een weddenschap die we maakten bij een fleske bier. Want da haolde gullie toch nie, zei ik...”

En dus wist ie genoeg toen Harm hem op 1 juni belde om te zeggen dat hij sprak met de nieuwe hoofdsponsor. “Olympia was gepromoveerd. Heel mooi. Belofte maakt schuld hé? En ik vind het mooi om iets voor de club te kunnen betekenen. En het is ook prachtig om te zien dat zo'n hechte groep jongens zo'n hoog niveau kan bereiken."

De naam Van Bergen Bouw komt in elk geval op de shirts van de heren 1 van Olympia’89/DOS’80. “En de uitshirts krijgen onze bedrijfskleuren, appeltjesgroen met zwart. En we hebben geregeld dat alle spelers met hun naam achterop spelen, dat is toch heel mooi.”

Bjorn van Bergen is 31 en komt uit Geffen. Zijn bouwbedrijf heeft hij al 8 jaar. Dat startte hij op vanaf de Leiweg om anderhalf jaar geleden te verkassen naar buurdorp Nuland (aan de Bedrijfsstraat). Van Bergen Bouw heeft 5 man in dienst, maar inclusief zzp’ers zijn er elke dag ongeveer 10 mensen op pad. Het bedrijf doet allerlei vormen van bouw, van heel klein: onderdelen van huizen tot heel groot: het bouwen van een casino in Lelystad en, dichter bij huis in een eerder stadium, de realisatie van het tijdelijk restaurant van Van der Valk in Nuland.

Deel dit bericht