Nieuws

Nog eenmaal broederstrijd de Knegt

Door Peter Lotman- Kwintsheul - Nick de Knegt is bezig aan zijn laatste wedstrijden als doelman van Quintus. Afgelopen zaterdag keepte hij een voortreffelijke wedstrijd tegen Arnhem. ,,Ik wil met opgeheven hoofd de club verlaten en niet via de achterdeur.”

Zaterdag staat voor De Knegt in Kwintsheul de confrontatie met Hurry-Up op het programma. Een strijd met een extra dimensie, omdat broer René bij de club uit Zwartemeer onder de lat staat. Het wordt de laatste broederstrijd in Nederland tussen de beide keepers. Nick de Knegt tekende een lucratief contract bij het Belgische Tongeren en René staat in de belangstelling van Nederlandse en Belgische topclubs.

Speciaal

Nick de Knegt over zijn laatste thuiswedstrijd: ,,Ik heb het naar mijn zin gehad bij Quintus. Het is mijn team en dat zal tot het einde van de competitie zo blijven. De wedstrijden tegen mijn broer zijn altijd speciaal en nu helemaal omdat het de laatste is. Ik heb een goed gevoel over die wedstrijd. We hebben uit meer weerstand kunnen bieden dan in de competitie. Als wij met dezelfde strijdlust de wedstrijd ingaan als tegen Houten en Arnhem, kunnen wij het HU lastig maken.”

Dat Quintus in de BENE-League blijft, is voor De Knegt geen discussiepunt. ,,Ik heb dat vanaf het begin gezegd en de laatste weken wordt het steeds waarschijnlijker. Het verschil tussen de laatste uit de BL en de bovenste teams uit de eredivisie is groot gebleken. Dat zie je terug in de uitslagen die wij hebben neergezet.”  

AD SPORT/PETER LOTMAN 

Deel dit bericht