Nog geen periode titel voor Fortissimo

De handbalsters van Fortissimo konden dinsdagavond de tweede periodetitel in de eerste divisie bij de dames in de wacht slepen. Dan moest er in de vooruit te spelen wedstrijd tegen koploper Borhave minimaal gelijk gespeeld worden maar de met volle winst zou men natuurlijk ook tevreden zijn in Cothen.

Het liep echter een beetje anders voor de ploeg van trainer coach Keer Boomhouwer. Na de 0-2 voor Borhave leek Fortissimo de wedstrijd in handen te gaan nemen als het 4-3 wordt maar de ploeg uit Utrecht komt maar moeilijk los van de ploeg uit het Twentse Borne.

Bij 10-8 en 11- 9 ukt het twee keer om een twee punten voorsprong te pakken maar verder komt Fortissimo niet. Integendeel Borhave gaat weer naar de voorsprong: 11-12 wordt het acht minuten voor rust. In de laatste minuut van de eerste helft kan Borhave het verschil naar twee tillen wat een ruststand van 14-16 oplevert.

In de tweede helft gaat het steeds op en neer met Borhave steeds aan de goede kant van de score.  Borhave scoort als eerste 14-17 maar ziet de thuisploeg bij 18-18 weer langszij komen  tot 20-20 gaat het gelijk op en bij 21-20 neemt Fortissimo weer de voorsprong. Het is echter maar van korte duur want de gasten antwoorden weer met drie doelpunten op rij en komen uit bij 21-23 en met nog acht minuten te gaan lijkt zich toch langzaam een overwinning te gaan afteken voor Borhave als het verschil weer drie wordt: 22-25.

Fortissimo neemt een time-out maar lijkt het gat niet te kunnen gaan dichten. Met nog vier minuten te spelen staat het 25-28 Als het dan 26-28 neemt de coach van Borhave Miro Starre een time-out. Dat pakt niet goed uit want Fortissimo scoort met nog één minuut te gaan de 27-28. De spanning loopt op maar beide ploegen weten niet meer te scoren waardoor Borhave de twee punten mee naar huis neemt en in de strijd om  de promotie naar de eredivisie zes punten voorsprong neemt op de eerste achtervolgende ploeg die ook naar de eredivisie kan promoveren

De nederlaag betekend  voor Fortissimo dat men tweede periodetitel nog niet te pakken heeft. Daarvoor moet men wachten tot komend weekend en is de uitslag van de wedstrijd tussen Foreholte tegen Bevo van belang voor de Utrechtse ploeg.