Nieuws

Nycke Groot wint van Dione Housheer

Nycke Groot wint van Dione Housheer

Van de Redactie – Het vooruitgeschoven duel in de Deense competitie tussen Nykobing en Odense – Odense speelt zaterdag het tweede duel in de Champions League bij het Roemeense Valcea – eindigde in een nipte zege voor de bezoeksters: 26-28.

Bij rust hingen de bordjes op 15-14. Bij 21-17 en 24-21 leek het duel in het voordeel van Nykobing te gaan eindigen. Vlak voor tijd, stand 25-26, kwam de ploeg van keepster Tess Wester na een behoorlijke inhaalrace, aan de leiding en stond die niet meer af.

Qua doelpuntenproductie deden Dione Housheer (8) en Nycke Groot (9) niet voor elkaar onder en kroonden zich bij hun ploeg tot topscorer. Nikita van der Vliet trof een keer voor de thuisploeg. Loïs Abbingh kwam nog niet aan spelen toe.

Nykobing voert na vijf duels de onderste helft van de ranglijst aan met twee punten, Odense schuift met acht uit vijf naar plek 4. Herning, Esbjerg en Viborg haalden de maximale score uit vier duels.

In de achtste finales van het bekertoernooi verloor Stjernen van bekerwinnaar Herning-Ikast (17-28) dat zich daarmee bij de laatste acht ploegen schaarde. Viborg, Odense, Nykobing, Kopenhagen zijn al zeker van een plek in de volgende ronde. Dat kan ook nog voor Claudia Rompen en Horsens: zij krijgen op 26 september Randers op bezoek.

Hongarije

Siofok speelde een midweekduel tegen Alba en won, na een 20-14 voorsprong bij rust, met 42-20. Danick Snelder trof tweemaal, Laura van der Heijden stond wel, na een gedwongen afwezigheid, op het wedstrijdblad.

Slovenië

In Slovenië schoot Krim Mercator, de ploeg van Harma van Kreij - zij scoorde niet - behoorlijk uit de slof tegen hekkensluiter Litija: 46-18.

Start Champions League mannen

Woensdag en donderdag wordt gestart met een nieuw seizoen in de Champions League bij de mannen. In twee groepen van acht ploegen wordt gestreden om een plek bij de laatste vier die begin juni 2021 de FINAL4 spelen in Keulen.

                                              

Onderonsje tussen Klaus-Dieter Convents (links) en Kielce-coach Talant Dushebaev, foto archief HSP

Opmerkelijk: bij het duel tussen Nantes en Veszprem is de hal zo goed als uitverkocht met 5000 fans. En dat terwijl Nantes in de hot spot van de corona-uitbraak ligt, evenals Parijs. De Belg Klaus-Dieter Convents is als enige buitenlandse waarnemer voor een duel buiten de landsgrenzen aangewezen door de EHF in Nantes. Scheidsrechters: het Duitse koppel Schulze en Tönnies.

De Belg blijft tot volgende week in Frankrijk en is woensdag aanwezig als waarnemer bij PSG tegen Flensburg.

Deel dit bericht