Handbalshop
Pearl van der Wissel maakt comeback in Oranje

Pearl van der Wissel maakt comeback in Oranje

09 december 2017, 14:38 uur

Angela Steenbakkers verlaat Oranje selectie

Bondscoach Helle Thomsen heeft routinier Pearl van der Wissel opgenomen in de selectie van het Nederlands Damesteam. De opbouwspeelster van de Deense club Odense HC zal zich vandaag bij de selectie voegen. De wijziging in de WK-selectie gaat ten koste van de 23-jarige Limburgse Angela Steenbakkers die aan haar eerste grote toernooi bezig was en in de tweede wedstrijd tegen China haar vistekaartje heeft afgegeven met vijf doelpunten.

“We hebben een allround speelster nodig in de opbouwrij. Japan zal met een offensieve dekking spelen. Pearl is goed in één tegen één situaties," legt Thomsen haar keuze uit.

Na het mislukte Olympische kwalificatietoernooi in 2012 in het Spaanse Guadalajara heeft de inmiddels 33-jarige Pearl van der Wissel haar interlandcarrière beëindigd. Haar laatste wedstrijd was tijdens het OKT tegen Argentinië. Ze speelde 217 interlands voor Oranje en scoorde daarin 530 doelpunten. 

In haar carrière werd ze kampioen van Nederland met Hellas, in Frankrijk met Toulon St-Cyr Var Handball en in Duitsland met Thuringer HC. De nationale beker won ze met Hellas, het Deense GOD Svendborg en Thuringer HC.

Bij het WK van 2005 in het Russische St. Petersburg, waar Nederland als vijfde eindigde, door in de wedstrijd om plaats 5/6 Duitsland te verslaan met 28-26 en Van der Wissel zes keer scoorde  werd de in Leiden geboren opbouwster gekozen in het WK All Star team  

Bij de aanstelling van Helle Thomsen kwam Van der Wissel weer in beeld bij het Nederlands handbalteam. Thomsen had haar voor het EK van 2016 opgenomen in de 28-koppige EK- selectie. Ook voor dit WK stond ze weer op de lijst van 28 speelsters. 

Laatste update: 09 december 2017, 16:38 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Handbal-direct