Nieuws

Quintus en Venlo: herhaling van de bekerfinale

Van de Redactie - Na een onderbreking van een week pakt ook de eredivisie bij de vrouwen de draad weer op. Meest in het oog springende duel is dat tussen Quintus en Handbal Venlo, een reprise van de bekerfinale van vorig jaar toen de ploeg van coach René Zwinkels in de slotfase de lastige Limburgse horzel van zich af wist te schudden: 27-24.

De ploeg uit Kwintheul liet een punt achter bij DSVD, Venlo moest op de openingsdag aan regerend kampioen VOC de twee punten laten.

Datzelfde VOC komt thuis voor het eerst in actie tegen rode lantaarndrager SEW. Een niet al te moeilijke opdracht voor de ploeg van Clarijs die in drie duels liefst 106 keer wist te scoren maar er ook 78 om de oren kreeg. Achtervolger VZV, in punten gelijk met de Amsterdamse formatie, krijgt bezoek van V&L dat

Bij de onderlinge strijd tussen Borhave (2 punten) en Voorwaarts (1 punt) is het voorspellen van een winnaar moeilijk en zal de vorm van de dag de meerwaarde bepalen. Dus ligt een gelijkspel meer voor de hand.

Eenzelfde scenario kan ook bij DSVD tegen debutant Volendam: de ploeg uit Deurningen koestert één punt, binnen gesleept bij Quintus. De Volendamsen mochten er inmiddels twee bijschrijven na winst op Borhave.

Cover Janiek van Sleeuwen namens HandbaL Venlo, bekerfinale 2019

foto archief HSP / Hans Khoe

Deel dit bericht