Nieuws

Reacties op de Loting van het Heren EK 2020

Reacties op de Loting voor het Heren EK 2020

Na afloop van de loting voor het EK van 2020 heeft handbalstartpunt de reacties gepolst bij een aantal spelers en assistent bondscoach Edwin Kippers. Het wordt het eerste EK waarvoor zich 24 landen kunnen plaatsten en gezien de Europese ranking waarop Nederland op de 19e plaatst staat zou moeten kunnen gaan lukken van de 32 ploegen die aan de kwalificatie deelnemen plaatsten zich er 20 voor het EK. Noorwegen, Zweden , Oostenrijk als organisatoren en Spanje als titelverdediger zijn rechtstreeks geplaatst

Over het algemeen zijn de reacties zo links en rechts gematigd optimistisch maar allemaal positief.

Volgens assistent bondscoach Edwin Kippers  is het een mooie loting. “Slovenië is sterk maar wel een ploeg met een speelstijl die ons wel ligt denk ik. Bij Letland en Estland zal hun samenstelling bepalen hoe sterk ze zijn. Beide landen hebben goede spelers en zijn niet makkelijk te verslaan. In december hebben we nog tegen beide landen gespeeld. Al hoewel ze toen allebei niet volledig waren hebben we wel van beiden gewonnen.  In de reeks is de laatste thuiswedstrijd de wedstrijd tegen Letland. Dus al met al een loting met veel perspectief”

“Allereerst is het natuurlijk mooi dat we door de goede prestaties van afgelopen jaren door de loting in pot 2 terecht zijn kunnen komen en dat we dus in een rijtje staan met toch wel de subtop ploegen van Europa”, aldus Luc Steins.

“Dan zie je ook meteen dat een loting er heel anders uit kan zien. Ik denk dan ook dat we niet ontevreden mogen zijn, want we hadden het een stuk zwaarder kunnen treffen als we in pot 3 waren blijven steken. Natuurlijk dwing je dan zelf zo’n loting af maar, we moeten opletten op een ploeg als Letland. Afgelopen kwalificatie en ook op het oefentoernooi afgelopen december hebben hier natuurlijk wel van gewonnen, maar het is elke wedstrijd spannend geweest en gebleven tot de laatste minuten. Maar al met al denk ik dat we tevreden moeten zijn en elke wedstrijd voor de punten kunnen gaan” aldus de spelmaker van Oranje Luc Steins.  

Ook Jeffrey Boomhouwer kijkt optimistisch naar de komende kwalificatiereeks. "Dit is zeker een groep met mogelijkheden voor ons. Bij Estland zal het er aan liggen wie er bij hun meedoen en Letland daar hebben we nu een paar keer tegen gespeeld en daar hebben we zeker een goed gevoel aan over gehouden al waren het wel zware wedstrijd. Slovenië wint hopelijk van iedereen twee keer behalve van ons natuurlijk. Verder zie ik het heel positief en denk dat als wij zes goede wedstrijden gaan spelen wij ons ook kwalificeren voor het EK.  

Doelman Bart Ravensbergen  is ook optimistisch en ziet kansen voor Oranje. “Ik denk dat het een groep met goede mogelijkheden is. Slovenië is natuurlijk op papier de sterkste, maar aangezien de eerste twee zich plaatsen en we al eerder hebben laten zien dat we landen als Estland en Letland kunnen verslaan, denk ik dat we een goede kans maken”. 

Patrick Miedema spreekt van een gunstige loting. .”Waar we in het verleden vaak twee topteams in de groep hadden , hebben we er nu één met Slovenië . Zij hebben het de laatste jaren heel goed gedaan dus die zullen favoriet zijn. Letland en Estland zijn landen waar wij de laatste jaar van gewonnen hebben en dat geeft natuurlijk veel vertrouwen bij z’n loting. Maar, gaat het nu om direct plaatsing, zei zullen dit ook als een gunstige loting ervaren. Eentje waarbij het verschil tussen de drie landen klein is”.  

Deel dit bericht