Nieuws

Salaris Veszprem-spelers en trainersstaf terug tot minimumniveau

Nederlaag tegen Skjern wordt  door bestuur zwaar aangerekend

Door Frits Feuler– In eerste instantie lijkt het persbericht erop dat het bestuur van de mannenploeg Telekom Veszprem de broekriem moet aanhalen. Niets in minder waar. Na de 25-32 nederlaag in de Champions League bij de Deense topclub Skjern zijn harde financiële maatregelen aangekondigd. Het salaris van de tophandballers en trainersstaf wordt teruggebracht tot het minimumniveau zoals dat in Hongarije geldt. Of het bestuur van de deelnemer aan de achtste finale van de Champions League uiteindelijk weer terugkomt op dit besluit, is op dit moment nog onduidelijk.

 “Volgens een overzicht van de Europese Unie ligt het Hongaarse minimumloon op dit moment op € 444,69,” melden diverse media. De reden voor deze drastische maatregel wordt gekoppeld aan de dramatische prestaties. “In elk geval zijn enkele resultaten dit seizoen in de door ex-Flensburg-trainer Ljubomir Vranjes getrainde ploeg onacceptabel en de club onwaardig. Vooral de instelling van de ploeg wordt door het bestuur bekritiseerd. Dit is een belediging naar allen die ruim veertig jaar voor de club actief zijn geweest en hun deel aan die successen hebben bijgedragen en de club op die manier in Europa bekendheid hebben gegeven.”

De Bosnier Mirsad Terzic kijk eens naar het scorebord 11-5 na veertien minuten  

Het bevriezen van de lonen zal in eerste instantie tot begin mei, dus tot na de Hongaarse titelstrijd, duren. In de Hongaarse Liga kan Veszprem de 26e landstitel behalen. Tegen Skjern moet de ploeg echter nog vol aan de bak om de kwartfinale van de Champions League te bereiken. Komende zaterdag (17.30 uur) moet het star-ensemble van Veszprem thuis nog flink aan de bak om de zeven doelpunten verschil weg te werken en op die manier de volgende ronde te bereiken. Per wedstrijd zullen de ontwikkelingen door het bestuur geëvalueerd worden. 

Deel dit bericht