Nieuws

Tien Europese treffers Malestein, terugkeer Luciano met twee treffers

Van de Redactie - Angela - Antje - Malestein was weer eens ouderwets op dreef. In het met 32-25 gewonnen CL-duel van FTC Ferencvaros tegen het Sloveense Krim Mercator drukte 'nummer 26' tien treffers uit dertien pogingen tegen de touwen. Een topscore!
Voor het eerst in een CL-duel kwam de Spakenburgse in de dubbele cijfers. Harma van Kreij kwam voor Krim in de eerste helft (14-14) al tot haar totaal van drie treffers. FTC klimt over Krim heen met 4 punten uit 4 duels. De Sloveense ploeg staat op 3 uit 5 in groep A.
 
Metz begroette tegen Esbjerg - met Ferry van der Helm als EHF-waarnemer - de terugkeer van Ailly Luciano die na een kwartier Debbie Bont (1) op de rechter flank afloste en 'bedankte' met twee treffers en een portie stevig verdedigingwerk op de rechtsvoor positie. Ook een duel tussen twee bondscoaches: Emmanuel Mayonnade bij Oranje, Esbjerg-trainer Jesper Jensen is ook de coach van de nationale Deense vrouwenploeg bij het komende EK.Bij rust leidde de Franse ploeg met 18-14, met daarbij de eerste treffer van Luciano (12-9). Een kwartier voor tijd leken de kansen in Deens voordeel (22-25) maar de eindsprint van de thuisploeg kon Esbjerg niet tegenhouden: 31-29.
 
De nummers 1 en 2 van de twee groepen plaatsen zich rechtstreeks voor de achtste finales, de nummers 3 tot en 6 spelen een tussenronde om de overig vier ploegen voor die ronde te bepalen. De DELO FINAL4 is voorzien op 29 en 30 mei 2021 in Boedapest.
 
BVB Dortmund kwam tegen het Roemeense Valcea niet in actie. Ook Rostov tegen Kristiansand werd geschrapt.
 
Denemarken
 
In de Deense competitie haakt Kopenhagen aan bij de top-vier na de 32-26 thuiswinst op nummer twee, Viborg. Kopenhagen telde in negen duels twee verliesbeurten, voor de gasten was het de eerste nederlaag na een serie van acht zeges. Larissa Nüsser scoorde driemaal, ploeggenote Mia Rej tikte 12 maal het net achter de Viborg-keepster aan.
 
Stand: 1. Esbjerg 9-17; 2. Viborg 9-16; 3. Odense 9-16; 4. Kopenhagen 9-14; 6. Nykobing 9-8; 12. Horsens 9-4.
 
Duitsland
 
Blomberg-Lippe hield de punten na het duel tegen VfL Oldenburg in eigen huis: 35-27 (15-11). Opvallend: bij de thuisploeg kwamen Myrthe Schoenaker en Isabelle Jongenelen niet tot scoren. Met 7 uit 10 kruipt de ploeg naar plaats 4. Oldenburg, zonder Marloes Hoitzing, moet tot dusverre genoegen nemen met stek 7: 7 uit 6.
 
Neckarsulmer, met Anouk Nieuwenweg als nieuwkomer, had weinig te duchten van nummer 14, Rosengarten: 33-25 (18-15). Met 9 uit 7 pakte de Zuid-Duitse ploeg de vierde zege, na eerder een gelijkspel en twee nederlagen. Nathalie Hendrikse (8/10), Jill Kooij (3/3), Lynn Knippenborg (3/6) en Anouk Nieuwenweg (1/5) namen deel aan de doelpuntenproductie.
 
Bad Wildungen, met 4 uit 6 niet echt florissant op de ranglijst, kon wel een opkikker gebruikenin het thuisduel tegen Buxtehuder. Het werd 33-27. Maxime Struijs tikte er 6 binnen, Sabine Heusdens kreeg een streepje,
 
Frankrijk

Merignac, met Sanne van Olphen, pakte in het thuisduel tegen Nice twee belangrijke punten: 24-21. Door die zege klimt de ploeg omhoog naar plek 9, met 7 uit 5. Vier meer dan hekkensluiter Toulon van Jessy Kramer en Charris Rozemalen: 3 uit 3. Het duel van Toulon bij Plan de Cuques werd, evenals de ontmoeting voor Kristy Zimmerman met Bourg de Peage (10 uit 4) bij Nantes, afgelast.

cover Twee doelpunten Anouk Nieuwenweg voor haar nieuwe ploeg Neckarsulmer

foto archief HSP / foto Reza

 
Deel dit bericht