Nieuws

TOMELOZE ENERGIE ZORGT VOOR HECTIEK BIJ WHC/HERCULES-FEYENOORD

AD SPORT / Peter Lotman - Was het duel tussen WHC/Hercules en Feyenoord een voorbeeld van technisch hoogstaand handbal? Nee, dát niet, maar toch was de partij het aankijken zeker waard. Dat kwam vooral door de enorme hoeveelheid energie die beide teams erin stopten. De Hagenaars klopten de Rotterdammers met 31-25 en dat was uiteindelijk verdiend.

Naast de geweldige inzet viel er regelmatig óók te genieten van fraai combinatiespel en onwaarschijnlijk mooie doelpunten. Het Combinatieteam beschikt over spelers die individueel over veel klasse beschikken. Zo waren zaterdagavond opbouwer Ziggy Eijsenring en hoekspeler Tim Frenk voortreffelijk in vorm.

TIM FRENK EN MILAN PETERS UITBLINKERS IN HAAGS/ROTTERDAMSE STRIJD

Eijsenring heeft een sterke balbehandeling, fraaie passeertechniek en een bekeken schot. Al die elementen liet hij tegen Feyenoord duidelijk zien. Hij scoorde niet alleen zes keer, maar vormde een voortdurende dreiging op de vijandelijke verdediging. Frenk is bezig aan zijn beste seizoen ooit. Na zijn studie tot stuurman op de grote vaart is hij blijkbaar volledig ontspannen en speelt hij wekelijks de sterren van de hemel. Acht doelpunten kon hij op zijn conto bijschrijven uit de hoek en uit strafworpen. De een was nog mooier dan de andere.

TALENTRIJKE SPELERS

Maar ook Feyenoord beschikt over talentrijke krachten. Milan Peters bijvoorbeeld kan zo mee in de top van de eredivisie en misschien ooit ook nog wel hoger. Een geweldig schot, knappe passeertechniek en nauwelijks af te stoppen met zijn drang om steeds maar weer voorop in de strijd te gaan. Hetzelfde geldt voor Stijn Krijgsman. Een ander type speler, maar ook hij kan zeker nog stappen maken. Prima overzicht, oog voor zijn medespelers, verrassend schot en prettige speler binnen en buiten de lijnen. Samen zorgden Peters en Krijgsman voor vijftien doelpunten voor de Rotterdammers.

Was Feyenoord duidelijk de mindere van WHC/Hercules? Bepaald niet! Het team van technisch duo Wesley Hage/Nick Masmeijer nam weliswaar steeds een voorsprong, maar de onverzettelijke opponent knokte zich elke keer knap terug in de wedstrijd. De 14-11 voorsprong bij de rust bood dan ook nauwelijks zekerheid voor de Hagenaars.

Zelfs voordelige marges van 17-13, 23-18 en 25-21, met nog tien minuten op de klok, waren niet geruststellend. Emir Omerovic schoot drie keer achter elkaar raak en bij 25-23 was het nog even spannend. Zelfs in dubbel overtal kwam de thuisclub moeizaam tot scoren en dat mochten de Hagenaars zich aanrekenen.

VEEL OVERZICHT

Koen Houdijk, zoals altijd met heel veel drang naar voren, en Tim Frenk zorgden voor 27-23 en dat gaf de benodigde lucht. De treffer van jeugdig talent Mauro van der Wiel vanuit de rechterhoek zorgde voor de definitieve zekerheid. Mooi was vervolgens het laatste doelpunt dat de jongeling gunde aan zijn uitblinkende teamgenoot Tim Frenk. “Ik kwam te diep in de hoek en de keeper kwam eruit. Tim stond er beter voor en dus speelde ik de bal naar hem”, was de logische verklaring van Van der Wiel. Het gaf tevens aan, dat hij naast een prima techniek óók beschikt over teamgevoel en overzicht.

WEDSTRIJDRAPPORT
Amusementswaarde (***): Ondanks de fouten viel er bij vlagen tóch te genieten van prima handbal. Ook de inzet van beide teams was lovenswaardig. Strijd om elke bal en elke centimeter maakten er een stevige partij van.
Scheidsrechters (***): Adri Holierhoek en Wim Palts floten een prima partij. Natuurlijk was er wel eens een bekritiseerde beslissing, maar dat is onvermijdelijk in zo’n hectisch duel. Het grote voordeel was, dat zij heel veel lieten doorgaan. Geen strafworp als een speler gepakt werd, vrij kwam en toch miste. Daar moesten sommige spelers wel even aan wennen. Maar het kwam de snelheid van het spel wél ten goede.
Bijzonderheid: Jari van de Moosdijk maakte voor WHC/Hercules een doelpunt dat in de CL niet zou misstaan. Vanaf tien meter schoot hij onderhands met een snelheid van 130 kilometer per uur de bal via paal, lat en paal achter de Rotterdamse doelman. Een werelddoelpunt!
Doelpunten WHC/Hercules: Tim Frenk (8), Ziggy Eijsenring (6), Stan Zwinkels (5), Daan van Vliet (3), Jari van de Moosdijk (2), Sten Maas (2), Koen Houdijk (1), Jonah Baak (1), Ole Poeth (1), Kjeld Meijnen (1) en Mauro van der Wiel (1).
Doelpunten Feyenoord: Milan Peters (9), Stijn Krijgsman (6), Emir Omerovic (5), Jamo Schoenmakers (3), Rowan de Bruin (1) en Wesley de Geus (1).

cover foto 1: Uitblinker bij WHC/Hercules Tim Frenk: acht keer raak

foto 2 Milan Peters was de grote man bij Feyenoord met negen treffers

foto 3 Aanoverder Koen Houdijk: zoals altijd vo energie richting vijandelijk doel

foto's Ila Vlietstra / IMV fotografie

Deel dit bericht