Nieuws

Trainer Jean Troquet stopt na bijna 40 jaar

Door Frits Feuler– Vlak voor de zomer van 2018 werd Jean Troquet aangesteld als jeugdcoördinator en trainer van de meisjes A-jeugd bij De Sprint in Deurne. Als opvolger van Daniëlle Hosten – naar Bevo dames 2 – werd Marcel Idink aangetrokken. Maar die gaf vlak voor de voorbereiding op het nieuwe seizoen aan af te zien van de overeenkomst omdat hij de mannenploeg van Bevo 2 (eredivisie) onder zijn hoede nam. “Dus was het bestuur in paniek en werd ik gevraagd om die taak bij de eerste ploeg in de hoofdklasse C op me te nemen. Ik heb dat gedaan met de mededeling dat dit voor één seizoen zou zijn.”

Sinds 1978 is Jean Troquet actief in het handbalwereldje, langs Belgische en Nederlandse clubs, zelfs een uitstapje naar Duitsland kwam op zijn pad. “In 1978 begon ik als jeugdrainer bij IVS in Berg aan de Maas. Die club is opgegaan in ESC ’90 uit Stein. Dan is het mooi dat ik mijn laatste duel coach uitgerekend tegen de ploeg uit Stein.”

Werk en privé zijn niet meer te combineren met handbalactiviteiten voor Troquet die in de jeugdpsychiatrie werkzaam is. “Ik word 64, heb mijn zinnen gezet om over een paar jaar richting Madeira te verhuizen. Daar kan ik ook als trainer aan de slag, weet ik nu al. Alles wat ik het afgelopen jaar gedaan heb bij De Sprint heb ik voor die fantastische meidengroep gedaan. We hadden het moeilijk, moesten veel improviseren. Zaken waar speelsters goed in zijn hebben we verbeterd, over mindere punten spraken we niet. Knippen en plakken dus. We moesten de ene na de andere tegenslag moesten we verwerken: blessures, zwangerschap, werkomstandigheden. Niet altijd de complete groep aan de afworp. Kijk je nu naar de ranglijst, dan is iedereen trots. We kunnen nog tweede, maar ook vijfde worden. De hoogste klassering ooit!”

Deel dit bericht