Tsjechie kansloos: Handbalsters U20 geplaatst voor WK in Hongarije

De Nederlandse handbalsters U20 hebben zich zaterdagmiddag geplaatst voor het WK U20 dat van  1 t/m 15 juli gepeeld gaat worden in Hongarije.

In de tweede wedstrijd tijden het kwalificatietoernooi in het Zweedse Trollhattan was ook Tsjechië onverwachts een maatje te klein voor de Oranje dames. Vrijdag maakte de Tsjechische dames het Zweden nog erg lastig en stonden ze bijna de gehele eerste helft op voorspong. Uiteindelijk verloren ze met 29-20 van Zweden

Vandaag kwam Tsjechië niet in het spel voor. Oranje stond goed in de dekking en kwam sterk uit de startblokken. Na acht minuten vluchtte de Tsjechische coach al in een time-out nadat Oranje op een 5-1 voorspong was gekomen. Even leken ze daarna met Nederland mee op te kunnen lopen maar al snel bleek dat maar van heel korte duur was. Na achttien minuten  bij een 11-4 stand  voor Nederland volgt er weer een Tsjechische time-out. Nu had het helemaal geen effect. Oranje bleef geconcentreerd spelen, liep steeds verder weg en kon met een 17-5 stand de kleedkamer gaan opzoeken.

De tweede helft begint wat rommelig Tsjechië heeft even de overhand als het 20-9 wordt maar Nederland komt dan  weer snel in het goede ritme. De ploeg van Robert Nijdam pakt de draad van de eerste helft weer op waarna het verschil loopt op naar zeventien doelpunten: 28-11 na 48 minuten spelen. Dan stabiliseert de wedstrijd zich enigszins en speelt Nederland de wedstrijd gecontroleerd uit naar de 38-19 overwinning en plaatst zich daarmee voor het WK U20 in Hongarije

Zondagmiddag om 12:00 uur staat de laatste wedstrijd bij het kwalificatietoernooi op het programma tegen Zweden. In deze wedstrijd zal het gaan om de toernooiwinst

Scores Oranje: Bo van Wetering 8, Sarah Dekker 6, Dione Housheer  6, Merel Freriks 5, Iva van der Linden 3, Lynn Molenaar 2,  Sharon Nooitmeer 2, Amy Oostveen 2, Riejanne Blaauw 2, Kalia Klomp 1, Laura Zeldenthuis.  1,