Nieuws

Vipers Kristiansand en Elverum winnen Noorse beker

Vipers Kristiansand en Elverum winnen Noorse beker

Van de Redactie– In Noorwegen won Vipers Kristiansand de finale om de NM Cup, de Noorse beker, door in de finale Storhamar met 31-25 (14-9) te verslaan.

Vipers verdedigde dus met succes de bekertitel, maar Storhamar behaalde de eerste bekermedaille. Grote sta-in-de weg voor Storhamar was de 38-jarige keepster Katrine Lunde Haraldsen. Aan de andere kant is een ander ‘oudje’, Heidi Løke – van 2011 tot 2017 spelend voor Györ - zowat de enige die met een aantal fraaie treffers haar ploeg in de buurt van de regerend bekerkampioen kan houden.

Spelmoment uit de Noorse bekerfinale bij de vrouwen                 foto Paul Fekjaer

Storhamar opent na de pauze fantastisch via onder meer de linkshandige Linn-Kristin Riegelhuth Koren: 14-11. Zeven minuten later is de stand bijna in evenwicht: 16-15.

Rond de 20e minuut is het duel zo goed als gespeeld als Vipers uitloopt van 20-17 naar 27-19. Een verschil van vijf (28-23) is voor Storhamar in de slotfase niet meer te overbruggen, al wordt de marge van vier plots ook nog drie! Twee minuten voor affluiten ontvangt Løke een tijdstraf. Iets teveel gevraagd voor haar ploeg om in ondertal de eindsprint door te zetten: 31-25.

Bij de mannen ging de Cup naar Elverum, door met 30-22 (14-10) te winnen van Halden.

Deel dit bericht