Nieuws

VOC omzeilt moeilijke klip, tweede uitzege Voorwaarts

Van de Redactie – In de 16e speelronde bij de dames in de eredivisie moest koploper VOC, op bezoek bij Quintus, vol aan de bak om met een 27-28 zege naar de hoofdstad te kunnen terug keren.

HandbaL Venlo en SEW hadden aanvallen tot hoofddoel verheven in hun onderlinge duel: 68 doelpunten, verdeeld over 37 voor de thuisploeg en 31 voor de ploeg van coach Arthur Langendijk.

De beide debutanten, Volendam en Voorwaarts, troffen elkaar in Noord-Holland. In Twello zegevierde de ploeg van scheidend trainer Ruud van den Broeck met 30-36, nu waren de rollen omgedraaid: 20-33 voor Voorwaarts. De tweede uitzege van het seizoen, nadat twee weken geleden het bezoek aan DSVD de eerste uit-punten opleverde.

DSVD, hekkensluiter, vertoont met de 32-22 overwinning op V&L weer een teken van leven maar ziet door de winst van Twello de afstand niet kleiner worden. De marge blijft vier punten.

Zondag komen Borhave en VZV nog binnen de lijnen.

In de Deense competitie opnieuw een nederlaag voor Nykobing. Bij Viborg incasseerde de ploeg van Dione Housheer een 23-21 nederlaag en staat na 16 van de 26 duel op de eerste degradatieplaats. Esbjerg, zonder Estavana Polman, had thuis geen moeite met Holstebro: 37-27.

Dortmund ging in de Bundesliga bij de vrouwen door met datgene wat de ploeg al weken doet. Nummer vijf, Blomberg-Lippe, kwam er niet aan te pas: 32-19. Buxtehuder pakte thuis de volle winst door een 29-23 zege op Bensheim-Auerbach, een duel in de middenmoot om plek 7. Neckarsulmer kon thuis geen punten rapen, het bezoekende Metzingen – de actuel nummer 3, was nipt beter qua score: 28-31.

In de EHF Cup  was het duel tussen de nummers twee, Bietigheim en koploper Herning-Ikast interessant. De Duitse ploeg pakte een punt, nadat men kort na de hervatting nog een marge van drie had: 26-26. Ikast leidt, met 5 uit 3, Bietigheim volgt op twee.

cover Archieffoto HSP / foto Reza

Deel dit bericht