Nieuws

VZV vol trots naar laatste acht in Challenge Cup

Van de Redactie - VZV heeft in Italië de laatste acht van de Europese Challenge Cup bereikt. Onder toeziend oog van 75 meegereisde fans uit ’t Veld werd SSV Brixen Südtirol voor de tweede keer in acht dagen geklopt.

Het Europese avontuur gaat dus eind februari/beginmaart verder. De ploeg van coach Rolf Schulte mag zich dan gaan opmaken voor twee nieuwe Europese ontmoetingen in de kwartfinale.

                      

De handbalsters uit 't Veld maakten het karwei tegen de Italiaanse tegenstander Brixen zaterdagavond af: 20-26. Vorige week wist de ploeg uit Noord-Holland de heenwedstrijd in eigen huis al met 29-24 te winnen. Een historische Europese zege!

De Veldtemers konden zodoende, vergezeld van 75 fans, vol vertrouwen afreizen naar de nummer een van de Italiaanse vrouwencompetitie. Het leidde tot een sterk begin van VZV, dat binnen luttele minuten al een 1-5 voorsprong te pakken had. De Italianen rechtten hun rug en kwamen terug tot 6-6, waarna de ploegen gingen rusten met een stand van 7-9.

Het team van Schulte liep uit naar 8-12, maar zag Brixen via 12-15 opnieuw naast zich komen: 16-16. Op dat moment maakte VZV echter drie doelpunten op rij via uitblinkster Kim Jimmink (16-19), waardoor het definitieve gat geslagen bleek. Jimmink zou in totaal zeven keer de doelnetten raken. De Italianen wisten nog maar vier keer te scoren, terwijl de équipe uit Noord-Holland nog zeven maal het net wist te vinden.

Na zestig minuten stond er zodoende een uitslag van 20-26 op het scorebord, wat - met de overwinning van vorige week al op zak - ruim voldoende was om het Europese avontuur te verlengen.

Komend weekeinde het laatste competitieduel in de eredivisie. De ploeg reist naar Noord-Limburg voor een directe confrontatie om plek een met HandbaL Venlo. Samen met regerend kampioen zijn deze drie ploegen in het bezit van 30 punten uit 17 duels. VOC reist op de slotdag naar hekkensluiter DSVD.

De nummers een en twee slaan de eerste ronde van de nacompetitie over en stromen pas in de kwartfinale in.

In de achtste finales van het nationale bekertoernooi komt Venlo woensdagavond op bezoek bij de reserves van VZV. De hoofdmacht komt daarin pas op 19 februari in actie, thuis tegen regerend bekerkampioen Quintus.

In de kokers bij de loting voor de achtste finales in de Challenge Cup zitten, naast VZV, ook Lokomotiv Zagreb en Bjelovar (beide Kroatië), Nis (Servië), Madeira (Portugal) en drie Spaanse ploegen: Guardes, Valladolid en Granollers.

Deel dit bericht