Nieuws

VZV wil er bij de seizoenstart direct staan

Van de Redactie JuRo Unirek VZV moet er vanaf het begin van het nieuwe seizoen staan. Van de eerste vijf competitieduels speelt de ploeg uit 't Veld er vier uit. Volgens de nieuwe trainer Rolf Schulte geen probleem. "Dan spelen we de tweede seizoenshelft vaker thuis en kunnen we de hulp van het thuispubliek beter gebruiken wanneer de knikkers verdeeld gaan worden".

Op 15 september staat landskampioen OTTO  Work Force/VOC op het programma. Geen onbekende club voor Rolf.  Zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen is al lang en breed begonnen. Hij rekent erop dat Lotte Prak na een operatie in de loop van het seizoen weer kan aansluiten bij het eerste, net als Kim Jimmink en Britt Stegers. Nieuw zijn verder Floor  Groenveld (overgekomen van Tornado), Anniek Janssen en Nada Blokker (beiden van Schulte's oud-ploeg VIDO) en vier junioren. De meest in het oog springende nieuweling is jeugdinternational Lisa Vlug.

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen is voor de vakantie al gespeeld tegen  DSVD, Handbal Venlo, Oranje U18 en Kwiek. Na een verdiende vakantie stonden Aalsmeer, Volendam en Foreholte op het programma. Drie keer werd er gewonnen door de ploeg van Schulte.

Van 23 tot 27 augustus speelt VZV op uitnodiging van de Europacup tegenstander van vorig seizoen, het Spaanse Rocassa Gran Canaria, een toernooi tegen de thuisclub, het Zweedse Boden Handboll en Roemeense CSM Roman oficial.

Begin september staan er dan nog drie wedstrijden op het programma. Op 1 september wordt er weer tegen Kwiek gespeeld. 2 september staat Borhave op het programma.  VZV sluit de voorbereiding op 8 september af tegen Quintus.

Kijk hier voor een interview met de nieuwe trainer coach Rolf Schulte

Deel dit bericht