Nieuws

‘We kunnen nog mooie dingen laten zien’

Even vragen aan….Esmee Martens – Handbalster Quintus

AD SPORT / Peter Lotman - Na de winterstop, vanwege het succesvolle WK van de Oranjehandbalsters, begon Quintus zaterdag aan het tweede deel van de competitie. De thuiswedstrijd tegen de gedeelde nummer 2 van de eredivisie, VZV, verloren de Westlandse vrouwen met 19-23.

Aanvoerster Esmee Martens verklaart het verlies en geeft haar indrukken over het seizoen tot nu toe.

foto Patrick Dolkens

Waarom lukte het niet tegen VZV?

“We speelden een goede wedstrijd tot aan 15-15 in de tweede helft. Op dat moment maakten wij te veel technische fouten en scoorden we ruim vijf minuten niet meer. VZV wel en dat kostte ons de wedstrijd. Onnodig, omdat het best goed ging.”

Hoe verloopt het seizoen?

“Boven verwachting goed. We moesten met een nieuw, jong team aan de competitie beginnen. Belangrijke, ervaren speelsters waren gestopt. In het begin was het nog wennen. We moesten op elkaar ingespeeld raken. Geleidelijk aan is dat gelukt. Die talenten hebben hun kans gepakt en voor de winterstop ging het steeds beter. We weten elkaar makkelijker te vinden. Daarom is het jammer dat we tegen VZV hebben verloren, terwijl er meer in zat.”

Wat kunnen jullie nog laten zien?

“Er zit nog rek in dit team. Als we zo blijven trainen en op de beslissende momenten beter met onze kansen omgaan, kunnen we nog mooie dingen laten zien. De onderlinge samenwerking is prima en straks in de nacompetitie van de kampioensgroep zijn we nog beter op elkaar ingespeeld. Dan kunnen we bovenin meedoen.”

Ook zo genoten van het Nederlands team?

“Ja, geweldig. Dat geeft een enorme boost aan de handbalsport. Je merkt dat er meer over gepraat wordt en dat het handbal meer leeft. Ook wij worden er extra door gestimuleerd. De talenten bij Quintus die op de Handbal Academie zitten, hebben een mooi voorbeeld.”

Deel dit bericht