Nieuws

Weinig kansen op overleven in Europese toernooien

Door Frits Feuler– Dit weekeinde komen vijf clubs uit de BENE-League in actie voor de terugwedstrijd in de EHC Cup en Challenge Cup. Van die vijf ploegen heeft het Waalse Visé op papier de makkelijkste opdracht.

In de Challenge Cup won BM Visé, ploeg van coach Korneel Douven het thuisduel tegen KH Kastrioti uit Kosovo vrij gemakkelijk: 33-21 zege. Op ‘verplaatsing’ mogen niet al te veel problemen worden verwacht.

Nuno Carvalhais, BM Visé

Kras Volendamzette verleden week in de Opperdam een prima resultaat neer tegen het Russische Dynam-Victor uit Astrakan: 32-32. Tien treffers van Jordy Baijens hielden toen de hoop levend op een winstpartij. Of de Russen in eigen huis willen meewerken aan het Hollands feestje, lijkt twijfelachtig.

JD Techniek Hurry Upzal ook tegen Madeira in Portugal niet veel in te brengen hebben, afgaand op het thuisresultaat: 21-37 verlies. Mogelijk kan de ploeg van Remer en Kremer onder de Portugese zon wat extra energie tanken om bij terugkomst in de BENE-League een opvallend woordje te gaan mee spreken.

In de EHC Cup zijn de kaarten voor Achilles Bocholt en OCI-LIONS geschud. Bocholt kwam vorige week, ondanks redelijk goed spel, tekort tegen de Spaanse nummer 7: 29-34. Een stunt in het land van Sinterklaas zit er hoogst waarschijnlijk niet in.

Lionstreft morgen de Hongaarse topploeg Grundfos Tatabanya voor de tweede maal binnen een week. In Hongarije konden de Limburgsers op gepaste afstand volgen maar legden uiteindelijk met 31-18 het loodje. De mannen van coach Mark Schmetz zullen ongetwijfels in eigen omgeving na zes Europese duels het toernooi met opgeheven hoofd willen verlaten. 

PROGRAMMA:

Zaterdag 24 november

17.00 uur Madeira - JD Techniek Hurry Up

17.00 uur, Dynamo-Victor - Kras Volendam

18.30 uur, Cuenca - Achilles Bocholt

19.00 uur, KH Kastrioti - BM Visé

Zondag 25 november

14.30 uur, OCI-LIONS - Grundfos Tatabanya

De wedstrijd van Achilles Bocholt is via onderstaande stream te volgen (meer wedstrijden uit andere Europese competities vindt u op www.ehftv.com)

18.30 uur, Cuenca – Achilles Bocholt

https://www.ehftv.com/nl/livestream/liberbank-cuenca-achilles-bocholt/1377391

Deel dit bericht