WIJHE ’92 NEEMT BELANGRIJKE HORDE OP WEG NAAR BESLISSEND DUEL

Bron: Handbal Oost - Wijhe’92 heeft de lastige uitwedstrijd tegen ZAP zondagmiddag met 31-33 gewonnen. Daarmee blijft de ploeg samen met MHV ’81, dat dit weekend Foreholte versloeg, op de tweede plek staan achter kampioen VOC 2. Volgende week treffen beide promotiekandidaten elkaar in Wijhe.

Tegen ZAP had Wijhe het de eerste twintig minuten knap lastig. De thuisploeg pakte een 2-0-voorsprong, waardoor Wijhe direct in de achtervolging moest. Bij 7-5 zetten Sanne Huis in ‘t Veld, Eline Migo en tweemaal Aniek te Braak Wijhe op 7-9, maar daarna nam ZAP weer het initiatief over. Bij 13-10 moest Wijhe opnieuw een achterstand goedmaken en wederom lukte dat. Topscoorder Kim Boerdam schoot twee ballen raak en ook Te Braak wist opnieuw te scoren (13-13). Daarna wist Wijhe wat het doen moest en liep uit naar een voordelige ruststand van 15-19.

ZAP startte sterk aan de tweede helft en liep met drie doelpunten op rij weer vlot in. Sanne Huis in ‘t Veld eindigde de comeback met haar derde doelpunt van de wedstrijd. Daarna liep Wijhe langzaam maar zeker weer weg bij ZAP. Bij 25-27 scoorden achtereenvolgens Nienke Raucamp, Suus van der Zee en Kim Boerdam en was het definitieve verschil gemaakt. ZAP kwam nog wel dichterbij, maar Wijhe deed voldoende terug om de twee punten mee naar huis te nemen.

Met nog slechts twee speelrondes te gaan is de strijd om het eredivisieticket verschrikkelijk spannend. Zowel Wijhe’92 als MHV’81 heeft 42 punten. Volgende week staan beide ploegen in Wijhe tegenover elkaar. De winnaar van dat duel kan zich zo goed als zeker gaan opmaken voor de entree op het hoogste niveau.

Doelpunten Wijhe’92: Kim Boerdam 12, Aniek te Braak 7, Sanne Huis in ’t Veld 6, Suus van der Zee 3, Romy Boerkamp, Jara Huis in ’t Veld, Britt Koerhuis, Eline Migo, Nienke Raucamp.

cover Sanne Huis in ‘t Veld haalt uit, haar zus Jara kijkt op de achtergrond toe