Nieuws

Wisselende successen Nederlandse speelsters in EHF Cup

Door Frits Feuler– Dit weekeinde was de tweede speeldag in de groepsfase van de EHF-cup voor vrouwen. Estavana Polman en Esbjerg lieten in Noorwegen bij Storhamar, voor 1200 toeschouwers, een puntje liggen:28-28. Polman scoorde 6 keer uit 13 pogingen. Bij de thuisploeg was good old Heidi Løke behoorlijk op schot. Uit 12 pogingen lag de bal 10 keer achter de Deense keepster. Betina Riegelhuth kwam tot 6 kruisjes voor Storhamar.

Bietigheim ging op bezoek bij het troosteloze Magura Cisnadie. De Belgische waarnemer Klaus Convents was door de EHF afgevaardigd om, na het vertrek van een aantal met name Braziliaanse speelsters te zien of er niet plots ´nieuwe´ vedetten aan de start verschenen, zeker na de forse 41-18 uitnederlaag verleden week bij Esbjerg. Het wedstrijdblad telde nu 12 namen, niet iedereen kwam op de vloer, zo luidt de informatie. Bietigheim had geen boodschap aan het  malheur in Roemeniëen deed wat het moest doen:winnen, voor toch nog 1000 fans, met 20-34. Angela Malestein trof acht keer doel, Laura van der Heijden prikte er 5 binnen en Charris Rozemalen tekende voor twee kruisjes. Maura Visser scoorde niet.

Zondag 19 januari om 13 uur (www.ehftv.com) is de confrontatie tussen Esbjerg en Bietigheim. Een Nederlands getint duel, met vijf (ex-) internationals tussen de lijnen.

Metzingen redde het thuis, voor 1100 fans, niet tegen de Hongaarse nummer 3 in de competitie, Siofok HC: 26-33. Delaila Amega en voormalig Quintus-keepster Jesse van de Polder speelden niet, Kelly Vollebregt scoorde twee keer uit drie pogingen, Tamara Hagerty bleef zonder streepje.   

NFH Nykøbing leed de tweede nederlaag in groep D. Nu was het Kroatische Podravka Vegeta te sterk: 24-28. Vorige week was er 12-18 verlies uit bij het Roemeense Craiova. Dione Housheer scoorde twee keer. 

In de Russische competitie dendert Rostov-Don ouderwets door. De ploeg van Loìs Abbingh had geen moeite met rode lantaardrager Adyif:38-24.

In de Franse competitie bleef Metz ongeslagen – 13 duels, 39 punten – na 30-23 thuiswinst op nummer 6, Chambray Touraine. Toulon, met Jessy Kramer en Jasmina Jankovic, ontvangt komende zaterdag Dijon voor een serieus degradatieduel. Beide ploegen bevinden zich in de bedreigde zône:Toulon op plaats 9 met 19 punten, Dijon op 11 met één punt minder.

Deel dit bericht