Nieuws

ZES CLUBS ZWAAIEN NA LAATSTE DUEL HUN HOOFDTRAINER UIT

Bron: Handbal Oost - Waar sommige ploegen dit weekend nog keihard streden voor de prijzen of juist tegen degradatie stonden veel andere wedstrijden in het teken van afscheid. Zes clubs in de regio zwaaiden hun hoofdtrainer uit.

Helma Meijerman, SDOL

SDOL wist zijn laatste wedstrijd thuis tegen Heeten niet te winnen (21-27), maar dat was zaterdagavond bijzaak. “Deze avond stond in het teken van Helma”, aldus de Luttenbergers over hun coach Helma Meijerman (hoofdfoto). “We wisten niet dat we deze bezige bij in het handbal konden temmen. Helma, bedankt voor de afgelopen vijf jaar!” Meijerman stopt voorlopig als trainster en gaat niet bij een andere club aan de slag. Tonio van Rhee wordt de nieuwe trainer in Luttenberg. Hij maakt de overstap van de heren van Achilles.

Raymond Diks, Broekland

Raymond Diks sloot een periode van twee jaar bij Broekland af met een 26-18-winst op E&O 2 en werd na afloop flink in het zonnetje gezet door de club. “Wat een mooie afsluiting van het seizoen”, reageert hij. “Vorig jaar zijn we gepromoveerd en na de winst van vanavond eindigen we op de zesde plek in de tweede divisie. Ik ben supertrots!” Diks verruilt Broekland voor hoofdklasser Pacelli uit Zieuwent.

Louis Degen, Nieuw Heeten

Louis Degen neemt bij Broekland het stokje over van Diks. Hij laat na zes seizoenen de dames van Nieuw Heeten achter zich. Vorige week werd Degen in de laatste thuiswedstrijd al uitgebreid bedankt door de club. Zijn laatste wedstrijd met Nieuw Heeten sloot hij af met een 20-20-gelijkspel tegen VAKO. Daardoor eindigt de ploeg op de zevende plek in de hoofdklasse A. De club heeft nog geen nieuwe trainer gepresenteerd.

Aldo Nijboer, Overwetering

Aldo Nijboer verloor zijn laatste wedstrijd als hoofdtrainer van Overwetering nipt. In Lemelerveld was LHC met 24-23 net iets sterker dan de Olstenaren, waardoor Overwetering het seizoen inde hoofdklasse A op plek acht afsluit. Nijboer heeft twee seizoenen de selectie in Olst onder zijn hoede gehad en kiest er nu voor het handbal – voorlopig – achter zich te laten. Het is nog niet bekend wie hem opvolgt.

Freddy Wolterink, HHZD

Freddy Wolterink sluit bij HHZD een periode van vier jaar af en gaat komend seizoen aan de slag bij hoofdklasser Langeveen. Door een mooie 26-24-zege op Angeren eindigt Wolterink met HHZD dit seizoen op de derde plek in de eerste klasse, vlak achter kampioen Kwiek 3 en runner-up ABS. André Biemans, nu nog trainer van het tweede team van HHZD, wordt de nieuwe hoofdtrainer in Heino.

Emin Nimani, Voorwaarts

Emin Nimani (rechts op de foto) stond deze zondag voor het laatste langs de lijn bij zijn club Voorwaarts. Vorige seizoen vormde hij nog samen met Rob Wiegman het trainersduo in Twello, maar na de terugtrekking uit de eerste divisie besloot Wiegman zelf weer te gaan handballen. Nimani bleef wel en besloot zijn tijd in Twello met een afgetekende 36-24-zege op Bentelo 2 en een zevende plek in de hoofdklasse B. Nimani gaat volgend seizoen opnieuw met Wiegman een club trainen, ditmaal hoofdklasser Duiven. Wie de nieuwe trainer van Voorwaarts wordt is nog niet bekend.

Deel dit bericht