Zwaar bevochten zege van Oranje U20 tegen Roemenië

De Nederlandse handbalsters U20 hebben donderdagavond ook hun derde WK wedstrijd in het Hongaarse Debrecen gewonnen. Er werd wel het uiterste gevraagd van Oranje dat een groot deel van de wedstrijd tegen Roemenië tegen een achterstand heef aangekeken, maar in de slotfase wist Oranje de wedstrijd toch weer naar zich toe te trekken.

Mede dankzij een strek keepende Yara Ten Holte, die met tien stops in de tweede helft, waarvan twee zeven meters, een belangrijk aandeel had in de overwinning van Nederland dat toch te veel kansen liet liggen om de wedstrijd in een eerder stadium te beslissen. Na de 12-14 ruststand pakte Nederland met 29-27, nadat het in de 52 minuut via Sarah Dekker bij 24-23 weer op voorspong was gekomen, een zwaarbevochten overwinning.

Scores: Dione Housheer 12, Sarah Dekker 5, Lynn Molenaar 3, Amy Oostveen 2, Larissa Nusser 2, Sharon Nooitmeer 2, Merel Freriks 2, Laura Zeldenthuis 1.

Met deze derde zege is Nederland al zeker van een plaats in de achtste finales.

Zaterdag om 13:30 uur staat voor Oranje de wedstrijd tegen Japan op het programma  dat donderdag met 29-25 van Angola heeft gewonnen en daarmee de eerste twee punten binnen heeft.