Reserves VOC te sterk voor MHV’81

Door MHV’81 - De dames van MHV reisden voor hun vierde uitwedstrijd in twee weken tijd af naar Amsterdam. Op het programma stond de wedstrijd tegen VOC dames 2. VOC staat eerste op de ranglijst, dus het beloofde een pittige wedstrijd worden.

MHV kwam ook deze keer goed uit de startblokken, waardoor de teams de eerst vijftien minuten erg aan elkaar gewaagd waren. In de dekking was het voor de Millse handbaldames lastig om een van de opbouwspeelsters van VOC onder controle te houden. Met haar krachtige afstandsschot zou ze uiteindelijk meer dan tien doelpunten maken.

Maar MHV bleef ook scoren, door in de aanval goed de ruimte te vinden. Elke fout aan Millse zijde werd echter genadeloos afgestraft door de snelle tegenaanval van VOC. Helaas gebeurde dit tegen het einde van de eerste helft net wat te vaak. VOC ging daardoor met vier doelpunten voorsprong de rust in: 20-16.

In de rust legden coaches Van den Akker en De Gier een ander tactisch plan uit, met als doel de schutters van VOC meer op afstand houden. Dit pakte regelmatig goed uit voor de ploeg uit Mill. Door de andere verdedigingsvorm gaf MHV echter ook meer ruimte op de cirkel weg, waar de thuisploeg uiteindelijk slim gebruik van maakte. Ook de cirkelspeelster van VOC kon, door haar individuele klasse, geregeld tot scoren komen. Desondanks bleven de Millse meiden vechten voor elk doelpunt. Helaas was dit niet genoeg en bleek VOC te sterk: 40-30.

Zaterdag 9 april neemt MHV het in de Looierij (20:45 uur) op tegen Foreholte. Dit team werd tijdens de inhaalwedstrijd van vorige week nog met 38-52 verslagen. Er liggen dus kansen op een mooie thuisoverwinning.