Nieuws

Ana Pavkovic en Fenne Rijks bezig aan laatste seizoen bij Dalfsen.

Zowel Ana Pavkovic (22) als Fenne Rijks (21) hebben bij hun club Morrenhof-Jansen Dalfsen aangegeven dat ze aan het einde van het seizoen de club gaan verlaten. Daarmee verliest Dalfsen in een klap twee rechterhoek speelsters.

De uit Rotterdam afkomstige Ana Pavkovic kwam in 2013 bij Dalfsen nadat ze drie jaar bij Hellas in Den Haag had gespeeld. Na vijf jaar is Pavkovic op zoek naar een nieuwe uitdaging en die vindt ze het liefst in Duitsland waar haar vriend basketbal speelt. Zij werd met Dalfsen drie keer Nederlands kampioen en drie keer bekerwinnaar.

Pavkovic begon op haar zesde met handballen bij Snelwiek. Toen ze dertien was speelde ze een seizoen bij Quintus en verhuisde daarna naar Hellas in Den Haag. Vanuit Hellas ging ze op haar 17e naar Dalfsen.

De uit Venray afkomstige Fenne Rijks stopt met handballen. De Limburgse heeft al enkele jaren last van een ontstoken pees in haar knie en wil daarom eerst maar eens een jaar rust nemen. Rijks weet echter nog niet wat ze na het seizoen wil gaan doen. Misschien verhuist ze wel om bij haar vriend en international Joris Baart in Frankrijk te gaan wonen, maar het kan ook zomaar zijn dat ze weer een studie gaat oppakken.

Rijks kwam via Bevo, één jaar V&L en één jaar Hellas, waar ze de opvolgster werd van Ana Pavkovic, in 2014 bij Dalfsen terecht. Zij werd met Dalfsen twee keer Nederlands kampioen en twee keer bekerwinnaar. 

Deel dit bericht