Beachhandbalsters stomen door naar kwartfinale bij EK

De Nederlandse Beachhandbalsters stomen maar door. Met nog twee wedstrijden te spelen is de ploeg van het trainers duo Ronald Thijssen en Ricardo Clarijs al zeker van een plaats in de kwartfinales Donderdagavond werd ook de tweede wedstrijd in de tweede ronde tegen Frankrijk met 2-0 gewonnen. De set standen waren 18-16 en 20-16

In eerste instantie ging het gelijk tot 8-8 op in de eerste set waarna Nederland als eerste een gaatje van vier punten wist te slaan naar 12-8. dat kon men vasthouden tot de slotfase waarin Frankrijk de laatste kans kreeg en de eindstand op 18-16 wist te bepalen

In de tweede set begonnen de Françaises stek en namen meteen een 2-6 voorsprong. Nederland anticipeerde goed op deze achterstand en had na vier minuten weer een gelijke stand op het scorebord staan 8-8 die tot 12-12 intact bleef. Nederland kon in de laatste minuten opnieuw een klein gaatje slaan naar 15-12, waarna men via 15-14 Frankrijk de genadeklap kon uitdelen door weg te lopen naar 19-14. Uiteindelijk zegevierde Oranje voor de zevenkeer tijdens dit EK Beachhandbal zonder set te verliezen met 20-16

Vandaag was het een lange dag vertelt Ricardo Clarijs met  eerste de gestaakte wedstrijd van gisterenmiddag die wij om 10:00 uur al moesten uitspelen. Dan stonden er nog twee wedstrijden in de Tweede ronde op het programma  met de laatste wedstrijd om 17:45 uur. We hebben vandaag twee geweldige sets gespeeld en drie volwassen set neergezet. Dat was prima voor deze ronde.

Scores voor Nederland kwamen Voornamelijk van Eefke ter Sluis. zij scoorde 18 punten.  Isabel Barnard, Krista Mol en Maud de Borst scoorde alle drie zes punten.

Foto Rianne Mol:  EHF-media Uros Hocevar