Nieuws

Belgisch handbal neemt afscheid van Willy Van Croonenborgh

'Een handbalmonument heeft het Belgische handbal verlaten'

Door Frits Feuler – Op 10 januari overleed thuis, in Sint-Job-in-‘t-Goor, Willy Van Croonenborgh, op 63-jarige leeftijd. Een handbalmonument heeft het Belgische handbal verlaten. “Een groot verlies, iemand met een enorm groot hart voor de sport maar nog meer voor de scheidsrechters.

Willy heeft vele jeugdscheidsrechters opgeleid en nadien ook nog intensief begeleid,” meldt de Vlaamse Handbal Vereniging (VHV) op haar website. “Willy stond altijd naast het terrein om te coachen, te begeleiden of om schouderklopjes uit te delen. Doorheen de jaren heeft Willy heel veel gegeven. Dat is ook zijn nalatenschap in het Antwerpse, een hele groep jonge scheidsrechters die een wedstrijd kunnen leiden, met vertrouwen, kwaliteit en oog voor de sport.”

In zijn jarenlange scheidsrechtersloopbaan vormde Van Croonenborgh een duo met Hugo Sels. Een alom in het Belgische handbal gewaardeerd koppel dat in de vorige eeuw ook de eer had om enkele wedstrijden in Nederland te mogen leiden. Ook internationaal was het duo voor de EHF actief.

Donderdag 18 januari vindt de afscheidsplechtigheid plaats, in Uitvaartcentrum Schilde, Turnhoutsebaan 492 vanaf 10.40 uur. Aansluitend zal de as van Willy worden toevertrouwd aan de natuur op de begraafplaats van Sint-Job-in-‘t-Goor, Kerklei. 

Deel dit bericht