Chartres wint 1e finalewedstrijd van Massy om promotie naar de Starligue

Dinsdagavond stond de eerste finalewedstrijd om de promotie via de play-offs van de Proligue naar de Starligue op het programma tussen Chartres, de nieuwe ploeg volgend jaar van LIONS speler Joris Baart en Massey Essonne, de huidige club van oud-LIONS speler Luc Steins.

Na een levendige wedstrijd waarin het behoorlijk op en neer ging won Chartres, na een 11-13 ruststand met 28-26 de eerste confrontatie om de felbegeerde promotie .

Na een eerste begin waarin beide ploegen moeizaam op gang kwamen pakte Massy in de zevende minuut de voorsprong 1-2. Chartres draaide de wedstrijd al snel in haar voordeel en kon tot de 20e minuut een kleine voorsprong van één/twee doelpunten koesteren. In de slotfase van de eerste helft nam Massy het heft in handen en liep van 7-6 naar 7-9 en pakte vlak voor rust nog een drie punten voorsprong (9-12) waarna men met een 11-13 stand kon gaan rusten.

In de tweede helft trok Chartres weer snel de stand gelijk maar zag vervolgens Massy toch weer een klein gaatje slaan van twee doelpunten: 13-15. Vervolgens was het weer de thuisploeg die nu de wedstrijd in haar voordeel deed kantelen, al scoorde Luc Steins nog wel de 16-16 gelijkmaker. Nog geen minuut later stond het 18-16. Massy liet zich niet kennen en sloeg meteen weer terug en kwam uit op een 18-20 tussenstand.

Toch was het laatste kwartier voor de thuisploeg die via 20-20 doorliep naar een 25-21 voorsprong. De grootste marge die deze avond op het scorebord kwam te staan hield echter ook niet lang stand want Massy kwam mede dankzij twee doelpunten van Luc Steins weer terug naar 25-24. Er langs kwam men echter niet meer en Chartres liep weer uit naar 27-24 en won uiteindelijk de eerste finale wedstrijd met 28-26.

Aanstaande vrijdag om 20:30 uur staat de return in Massy op het programma. Dan zal duidelijk worden of ook Joris Baart volgend seizoen in navolging van de oude ploegmaat bij LIONS Luc Steins ook in de Franse Starligue zal gaan spelen. Luc Steins neemt vrijdag afscheid van Massy Essone Handball. Hij gaat bij de kampioen van de Proligue en reeds gepromoveerd naar de Starligue Tremblay Handball spelen.

Bij Chartres was het na afloop ook afscheid nemen van een handvol spelers: Boris Becirovic, Lars Hald, Gaël Tribilon, Louis Prevost en Rodrigo Salinas Munoz keren volgend seizoen niet meer terug bij de ploeg die vijfde is geëindigd in de competitie maar op het punt staat om te kunnen gaan promoveren.