Dalfsen naar twee ronde EHF-Cup

Daar waar VOC Amsterdam er niet in slaagde, hebben de handbalsters van Morrenhof Jansen zaterdagavond wel de tweede ronde van de EHF Cup bereikt tegen het Oekraïense Galytchanka. Na de 26-22 nederlaag van vorige week was Dalfsen in de thuiswedstrijd veel sterker en had het met Yara ten Holte in het doel een grote uitblinksters. Na de 15-12 ruststand zegevierde de ploeg van trainer-coach Monique Tijsterman met 30-20.

Het duurde een ruim 20 minuten vooraleer Dalfsen los kwam. de thuisploeg startte voortvarend  en kwam op een 4-2 voorspong. de ploeg uit Oekraïne draaide echter snel de wedstrijd om en nam eem 5-6 voorsprong (14’) Via onder andere Nusser en Wilsterman nam Dalfsen opnieuw het voortouw en kwam op een 9-7 voorsprong. De Wild, Rijks en Kooij zorgde er voor dat Dalfsen vijf minuten voor rust voor het eerst de achterstand opgelopen in de eerste wedstrijd had neutraliseert als het 13-9 wordt.  Een misser in de laatste minuut zorgde ervoor dat Dalfsen met een drie punten voorsprong de rust in kon gaan: 15-12.

In de tweede helft gaat Dalfsen voortvarend van start en heeft het binnen vijf minuten een voorspong van zeven doelpunten opgebouwd: 20-13. Daarmee is de tegenstander geknakt. De coach van Galytchanka probeert het nog met een time-out maar Als Dalfsen meteen daarna de score ophoogt naar 22-14 (38’) is het helemaal gedaan. Als de thuisploeg  dan ook wat nonchalanter gaat worden kan de ploeg uit Oekraïne daar ook meer niet van profiteren. De al sterk keepende Yara ten Holte blijft ook in die fase een behoorlijk sta in de weg voor de gasten. Nusser zet met nog tien minuten te spelen de marge op negen doelpunten 25-16. Die marge blijft tot de slotseconden op het bord staan. Het is Quinty van der horts die de eindstand op 30-20 bepaalt.

Scores: Chantal Lokkart 6, Fenne Rijks 5, Jill Kooij 4, Nele Antonissen 3, Nienke de Wild 3, Roos van Leeuwen 2, Sivana Koppe 1, Nayla Krullaars 1, Quinty van der Horst 1.

In de tweede ronde mag Dalfsen het gaan opnemen tegen het Tsjechische DHK Banik Most. Dalfsen speelt dan eerst een thuiswedstrijd in het weekend van 14/15 oktober