Nieuws

Duitslands tophandbalster Anja Althaus komt terug op haar besluit om te stoppen

Na afloop van de verloren Champions League finale tegen Györi KC in het Hongaarse Boedapest kondigde de Duitse handbalster en cirkelspeelster van het Macedonische Vardar, Anja Althaus, haar afscheid aan op de persconferentie met de woorden: "Dit was mijn laatste wedstrijd." Minutenlang waren vervolgens de camera’s op haar gericht nadat ze in tranen uitbarstte en ze besefte dat het nu daadwerkelijk was afgelopen.

Vrijdagavond, aan de vooravond van de Champions League Final 4 in Köln bij de mannen en tussen de ploegenpresentatie door, kwam Althaus op het podium en meldde ze dat ze nog een dusdanig goed aanbod heeft gekregen, dat ze besloten heeft toch nog een jaar aan haar imposante handbalcarrière  toe te voegen. Althaus wordt ploeggenote van de speelster waarmee ze in de Champions League finale menig robbertje heeft uitgevochten aan de cirkel: Yvette Broch  Met andere woorden: de 35-jarige Anja Althaus (234 interlands) speelt komend seizoen voor Champions League winnaar, het Hongaarse Györi KC.

De in Magdeburg in de DDR geboren Althaus begon daar haar carrière en speelde vervolgens van 1998 tot 2000 voor HC Niederndodeleben. Daarna liep haar carrière langs DJK/MJC Trier, Viborg HK (Denemarken), Thuringer HC en ZRK Vardar SCBT in Macedonie.

  

Deel dit bericht