Nieuws

EK U20: Opluchting na winst af te lezen op het gezicht van Kay Smits

Rechter opbouw Kay Smits komen seizoen spelend voor het Duitse Wilhelmshavener HV werd gekozen tot Man of the Match bij Oranje. Als een van de laatste komt Kay na de wedstrijd uit het kleedlokaal. Een voorzichtige glimlach als uiting van opluchting na de keurige 23-27 overwinning op Zweden.

“Belangrijk was dat we vandaag weer met hoge intensiteit in de dekking zouden staan en daardoor het niveau van de eerste helft wedstrijd tegen Noorwegen en Macedonië konden bereiken”, zo begint Smits zijn verhaal. “We hebben gezien dat als we dat realiseren Mark van den Beucken veel ballen stopt en wij van meet af aan op voorsprong komen. We hadden even moeite met de 7 tegen 6 situaties van de Zweden. Maar doordat zij regelmatig misten en  technische fouten maakten bleven toch redelijk gemakkelijk overeind en gingen we rusten met een voorsprong van zeven doelpunten”. (16-9).

Smits “De afspraak voor de tweede helft was om het niveau van de dekking te continueren dat lukte redelijk maar in het middenstuk hadden we veel moeite met scoren. De Zweden stapte over op een 5:1 verdediging en daar hadden we niet direct een passend antwoord op. De Zweden kwamen nog dichterbij maar uiteindelijk was onze voorsprong groot genoeg waardoor we de wedstrijd toch konden winnen. Dat was het uitgangspunt en kunnen we nu gaan we spelen voor plaats 9 t/m 12”.

Midden opbouw Jonathan Edvardsson van het Zweedse IK Sävehof werd bij Zweden gekozen tot Man of the Match. Edvardsson was meteen duidelijk. “Wij speelden vandaag een slechte wedstrijd, ver onder ons normale niveau. De achterstand die we in de beginfase opliepen probeerden we met een tactische variant 7 tegen 6 in te halen. We creëerden ons veel kansen maar scoorden te weinig, hun keeper stond erg goed in de eerste helft, en wij maakten veel technische fouten”.

“De tweede helft was het zelfde liedje” zo gaat de spelverdeler van Zweden verder. “”Veel missers en technische fouten. Daarnaast stond onze dekking minder goed dan gebruikelijk en daar profiteerde Nederland goed van. We etaleerden een niveau dat Zweden onwaardig is, we kunnen veel beter. Vrijdag zullen we er alles aan doen om het beeld van vandaag uit te wissen en het echte spelniveau van de Zweedse junioren laten zien”. 

Deel dit bericht