Handbalsters liggen op medaille koers bij EYOF toernooi

De Nederlandse handbalsters, met Fenne Rijks uit Helden, hebben woensdagavond tijden het EYOF toernooi ook de derde en laatste wedstrijd tegen Duitsland winnend afgesloten. Na een 12-12 ruststand wint Nederland met 23-28 en wordt daarmee groepswinnaar.

Nederland opent de wedstrijd strek en komt op een 0-3 voorsprong. Duitsland komt tcj weer op gelijke hoogte (3-3) mar dan is het Oranje dat weer het beste van het spel heeft en wegloopt naar 4-8. Een time-out helpt Duitsland weer op weg en met drie treffers op rij wordt het dan 7-8. Bondscoach Erik van der Wel neemt dan een time-out en hij ziet zijn ploeg dan weer weglopen naar 7-11. Toch is het nog niet genoeg wat Duitsland komt vlak voor rust toch weer op gelijke hoogte. Beide ploegen gaan dan ook met een 12-12 stand naar de kleedkamer.

Na de rust neem Oranje weer direct het heft in handen en loopt meteen weer uit naar 12-15. Bij 15-19 staat de marge weer op vier treffers. Maar halverwege de tweede helft staat Duitsland weer dicht in de buurt als het de 20-18 scoort. Keepsters Mandy Hoogenboom stopt dan een zeven meter  en voorkomt dat Duitsland weer de aansluitingstreffer scoort. Uit de snelle tegenaanval wordt het dan 18-21. Het is de ommekeer in de wedstrijd Nederland loopt steeds verder en komt uit op een 20-28 voorsprong. De laatste paar minuten zijn dan nog voor Duitsland dat de eindstand terug brengt naar een verschil van vijf doelpunten: 23-28

Met de derde zege op rij ligt Oranje op medaille koers.Vandaag speelt men in de halve finale om 20.00 uur tegen Rusland.

Scores Nederland: Hanne van Rossum 6, Delaila Amega 4, Tess van Buren 4, Anouk Nieuwenweg 3, Annika Noordink 3, Anouk Zwinkels 2, Romy Zengerink 2, Jill Meijer 1, Tamara Haggerty 1, Roos van Leeuwen 1 en Danique Boonkamp 1.