Handbalsters verliezen ook tweede duel tegen Duitsland

De Nederlandse handbalsters hebben zondag in Berlijn ook hun tweede oefenwedstrijd tegen Duitsland verloren. Na de 19-10 ruststand werd het na zestig minuten 36-26 voor de Oosterburen.

Nederland maakte via Rozenmalen nog wel de openingstreffer van de wedstrijd maar Duitsland antwoordde snel en pakte meteen een 3-1 voorsprong. Nederland kon wel aanhaken maar had het in verdedigend opzicht moeilijk. In het eerste kwart liep Oranje al tegen drie tijdstraffen en zevenmeters aan. Daarmee kon Duitsland haar voorsprong behouden maar niet uitlopen. Halverwege de eerste helft wordt het 8-6 voor Duitsland maar in de laatste tien minuten van het eerste bedrijf loopt de Duitsland dan toch weg van 11-8 naar een 19-10 ruststand.

In de tweede helft is de wedstrijd snel gespeeld. In die beginfase weet Duitsland de tienpunten voorsprong vast te houden. Maar vanaf 24-14 (38’) is Nederland in staat het gat te verkleinen naar 25-19. Er is dan driek wartier gespeeld. Het is het maximale wat dit Nederlands team eruit weet te halen. In het laatste kwart loopt Duitsland weer uit naar die tienpunten voorsprong (30-20) en weet dat verschil tot het einde vast te houden: 36-26.