Nieuws

Harma van Kreij verlengt bij Borussia Dortmund

Afgelopen seizoen verhuisde Harma van Kreij van Tus Lintfort uit de derde liga waar ze twee jaar had gespeeld naar Borussia Dortmund dat uitkomt in de 1.Bundesliga.

De uit het Limburgse Geijsteren afkomstige handbalster heeft altijd haar eigen weg gevolgd. Op haar tiende ging ze handballen bij Manual in Venray. Vijf jaar later verhuisde ze naar Bevo. Drie jaar later werd het Handbal Venlo en weer twee jaar later zette ze de stap naar Duitsland en kwam bij TuS Lintfort terecht. In haar tweede seizoen bij Lintfort kreeg ze medewerking van haar club om tweemaal per week bij Borussia Dortmund mee te kunnen trainen. Dat bleef niet zonder gevolgen.

Vorige zomer verhuisde ze officieel naar de geel-zwarte brigade en moest ze meteen tussen alle internationals aan de bak omdat Nadja Nadgornaja zwanger was. Haar handbalkwaliteiten bleven niet onopgemerkt en als snel was ze een van de vaste krachten in het eerste team. Bij BVB was met tevreden over inzet van de student Pedagogische Wetenschappen aan de Universiteit van Nijmegen en ze verlengde haar contract bij haar huidige werkgever. “Dat komt goed uit," zegt ze, "want ik moet mijn studie ook gaan afronden en ik hoopt dat te kunnen doen met handballen bij Dortmund."

"Het was wel een hele omschakeling van de 3.Liga naar de Eerst Bundesliga. Niemand in die tijd had verwacht dat ik het zou redden. Maar ik heb zo mijn doelen dus daar werk ik nu ook weer naar toe. Komend jaar hoop ik een stabiele 1-Liga speelster te worden en me verder te ontwikkelen. Met de juiste instelling en nooit tevreden zijn met waar je bent, ben ik gekomen waar ik nu ben. Ik zie we wel waar het schip strandt," aldus Harma van Kreij, die niet kan wachten tot het seizoen weer gaar beginnen. " De honger naar de bal is nog groot."

Deel dit bericht