HandbalshopMizuno 2017BENE-League FINAL4
Helle Thomsen tot 2018 bondscoach van Oranje dames

Helle Thomsen tot 2018 bondscoach van Oranje dames

12 januari 2017, 11:00 uur

Helle Thomsen blijft bondscoach van het Nederlands Damesteam tot het EK van 2018 in Frankrijk. De Deense topcoach is vandaag met het Nederlands Handbal Verbond (NHV) een contract van twee jaar overeengekomen met een optie van verlenging tot en met de Olympisch Spelen van 2020 in Tokyo.

Het NHV is blij het contract met Helle Thomsen als bondscoach te kunnen continueren. Technisch Directeur Sjors Röttger: “We hebben met Helle een coach die past bij onze handbalvisie om snel en attractief handbal te spelen. We hebben de overtuiging dat het Nederlands handbalteams met Helle verdere progressie gaat maken richting de wereldtop.”

De 46-jarige Deense volgde op 30 september 2016 bondscoach Henk Groener op die na de Olympische Spelen van Rio de Janeiro stopte bij het Nederlands team. Met Helle Thomsen op de bank eindigde Nederland bij het EK van afgelopen december na een fantastisch toernooi als tweede. Dat was het beste resultaat ooit bij een Europese titelstrijd.

Naast de zilveren medaille bij het EK werd Thomsen met het nationale damesteam van Zweden bij het EK in 2014 ook al een keer derde. Bovendien won ze met het Deense FC Midtjylland twee keer de landstitel en bereikte ze met die ploeg de Final 4 van de EHF Champions League, het meest prestigieuze clubtoernooi in de wereld. 

Het WK is van 1 tot 17 december in Duitsland. Nederland speelt de groepsfase in Leipzig waar men ook zeker is dat het opnieuw Duitsland zal treffen in de groepsfase. Meer informatie en kaarten via www.germanyhandball2017.com

 

Laatste update: 12 januari 2017, 10:06 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Helle Thomsen tot 2018 bondscoach van Oranje dames