Het LGBTH Team Holland pakt Brons bij de Eurogames

Berend Broekmann beste linkeropbouwer toernooi

Het is de Oranjemannen van het LGBTH Team Holland gelukt om de ergernis van de halve finale tegen Zwitserland van zich af te zetten en het Budapest Eurohandball Tournament 2017 af te sluiten met een galavoorstelling in de strijd om het brons.

Nederland was duidelijk van plan om nog één keer alle energiereserves aan te spreken om in ieder geval met een medaille terug naar huis te keren. Vanuit een hardwerkende dekking werd het spel van Hongarije vanaf minuut één aan banden gelegd waarna Oranje haar geliefde counterhandbal kon spelen. De ene na de andere break verdween achter de Hongaarse doelman en via 7-1 tekende de monsterscore zich halverwege de wedstrijd zich al af: 15-4.

Ook in de tweede helft bleef Nederland gretig spelen waardoor de Oranje behalve de spannendste wedstrijd van het toernooi, de halve finale tegen Zwitserland, ook de minst spannende voor hun rekening nam. Eindstand 27-7.

Tegenvaller was dat opbouwer Desmond de Goede na een ongelukkige botsing met een bloedende hoofdwond het veld moest verlaten. Hoogtepunt in de tweede helft was het doelpunt van keeper Ken van Hasselt die vanuit zijn eigen doelgebied een heuse "Tess Westertje" scoorde. En hoewel Oranje net als vorig jaar op een bronzen medaille bleef steken kon coach Rolf Schulte wel vaststellen dat Team Holland de kloof van de afgelopen paar jaar met de Scandinavische LGBTH teams aan het dichten is....

Winnaar van het toernooi werd uiteindelijk Noorwegen dat in de verlenging nét iets sterker was dan Zwitserland: 10-9

Persoonlijk succes was er nog voor Bernard Broekmann die werd verkozen tot beste linker opbouwer van het toernooi

Jammer van die halve finale, maar jullie hebben je wel weer goed herpakken “Ja het is boven verwachting goed gelukt om ze nog één keer op scherp te krijgen, vertelt Rolf schulte

Maar het is ook wel zwaar acht wedstrijden in twee dagen! “Ja dat klopt,  maar daar hebben we vorig jaar van geleerd”, zo vertelt Schulte. “Toen hebben we ons op de eestte dag al opgeblazen en waren we in de halve finale helemaal op. Nu heb ik bewust véél meer gedoseerd met speel minuten en sleutelspelers bewust aan de kant gehouden en dat heeft duidelijk geholpen. Wij hadden nog het meest over de laatste wedstrijd al had dat alléén de finale moeten zijn”