København met Bont en Schoenaker op finale koers

De strijd om de Deense landstitel  is inmiddels gevorderd tot de halve finale. In een best of three strijden FC Midtjylland en København Håndbold in de ene halve finale tegen elkaar terwijl in de andere halve finale Nykøbing Håndboldklub en Viborg HK het tegen elkaar opnemen.

København Håndbold, met Debbie Bont en Myrthe Schoenaker, verraste dinsdagavond FC Midtjylland in eigen huis door na 8-9 ruststand met 20-21 de eerste wedstrijd winnend af te sluiten.

Vanaf het begin had København Håndbold de wedstrijd in handen met een kleine voorsprong. Behalve tussen de 14e en 24e minuut toen de thuisploeg een kleine voorsprong (7-5) pakte maar die werd, met onder andere een belangrijke treffer van Debbie Bont bij 7-6, voor rust weer omgebogen in de 8-9 ruststand in het voordeel van de gasten.

In de tweede helft liep København met nog vijftien minuten te spelen uit naar een vier punten voorspong: 13-17. Toch komt Midtjylland snel terug en in de 51e minuut staat het weer gelijk (17-17) waarna de thuisploeg een minuut later zelfs weer op voorsprong komt: 18-17. Stine Knudsen en Debbie Bont redden de meubelen voor København. Zij zorgden weer voor een 19-20 voorspong en die gaf men niet meer uit handen.

In de tweede halve finale won Nykøbing  Håndboldklub met 26-24 (14-120) thuis van Viborg HK.

Zaterdag staat de tweede wedstrijd tussen København Håndbold en FC Midtjylland op het programma. Bij winst voor København Håndbold staat men in de finale, anders volgt er nog een derde wedstrijd. Zondag spelen  Viborg en Nykøbing  Håndboldklub hun tweede wedstrijd.