Nieuws

Larissa Nusser maakt droomtransfer naar Kobenhavn Håndbold

De 18-jarige Larissa Nusser afkomstig uit het Limburgse Born en momenteel spelend bij Morrenhof Jansen Dalfsen, vertrekt aan het eind van dit seizoen naar de Deense topclub Kobenhavn Håndbold.  Nusser speelt sinds 2015 voor Dalfsen en won in die periode 1 maal het Landskampioenschap, 2 maal de Nationale Beker en 1 maal de Supercup. Ook dit seizoen speelt zij met haar ploeg mee voor de prijzen.

Kobenhavn Håndbold is de huidige nummer 1 van de Deense Ligaen. De club is een vaste deelnemer aan de Europese bekertoernooien en op dit moment spelen daar ook de Nederlandse topspeelsters Debbie Bont, Myrthe Schoenaker, die aan het einde van het seizoen vertrekt, en Kelly Dulfer. Allemaal speelsters met een verleden in Dalfsen. Dalfsen en  Kobenhavn Håndbold hebben sinds 2 jaar een samenwerkingsverband.

Larissa Nusser begon bij HV Born met handballen. Ze ging vervolgens via BFC Beek en Handbal Venlo al op 15-jarige leeftijd naar Dalfsen.

Bestuurslid van de Stichting Tophandbal Dalfsen Adri van Leeuwen over het vertrek van Larissa Nusser: “Wij zijn ontzettend blij voor Larissa dat zij deze transfer kan maken. Larissa is een enorm talent en wij zijn er trots op dat wij haar als opleidingsclub hebben kunnen helpen dit te bereiken. Natuurlijk is het jammer voor onze club, maar dit hoort wel bij onze doelstelling. Nederlands handbaltalent verder opleiden en in staat stellen om naar een buitenlandse profcompetitie te verhuizen. Daar gaan wij de komende jaren onverminderd mee door.  

Deel dit bericht