Nieuws

LGBTH Team Hollands start met tweemaal winst bij Eurogames 2017

Team Holland, het LGBTH team dat sinds dit jaar officieel erkend is door het het NHV en sinds dit jaar ook in het officiële NL team shirt mag spelen, is de Eurogames 2017 in het Hongaarse Budapest goed begonnen met een 10-22 overwinning op het Team uit het Duitse München. (Duitsland doet dit jaar met twee teams mee aan de Eurogames, München en Berlijn)

De Duitsers moesten het vooral van de middenopbouwer en de keeper hebben en dus kon Nederland vanuit de dekking keer op keer de snelle tegenaanval lopen. Onder aanvoering van topscorer Michael Kensenhuis werd het na een 3-11 ruststand maar liefst 10-22.

Regerend kampioen uit Noorwegen de Oslo Raballder blies Berlijn met 7-23 van het veld en verliezend finalist van vorig jaar PAN/Zwitserse uit Zwitserland opende met een 14-7 zege op Metal Pigerne uit Denemarken.

Dat gastheer Budapest Hercules uit Hongarije ook titelaspiraties heeft blijkt uit de ruststand tegen Zwitserland. Met een versterkt team leidde de thuisploeg halverwege al met 7-10 en werd het uiteindelijk 13-18 voor de Hongaren.

Twee zege op Budapest Hercules

In de tweede wedstrijd verbaasden de mannen van Team Holland  vriend en vijand door gastland Budapest Hercules Hongarije op een dikke maar welverdiende nederlaag te trakteren: 9-19.

Oranje had zijn huiswerk goed gedaan. Nadat Jeffrey Bouter de ploeg tot 5-4 in het spoor hield met drie treffers op rij kwam Nederland bij 5-6 voor het eerst op voorsprong. Daarna legden de Team Holland weer in de dekking de basis voor hun zege. Met het middenblok onder leiding van Sicco Den Hollander en Bernard Broekmann, dat de cirkelspeler van de Hongaren geen centimeter ruimte gaf,  kon een boven zichzelf uitgroeiende Ken van Hasselt de Oranje aanval weer op maat bedienen in de snelle tegenaanval.

Na een 6-9 ruststand bleef Nederland ook de tweede helft geconcentreerd en hard werken. De Hongaren, die niet op zoveel tegenstand hadden gerekend geloofde het de laatste minuten wel waardoor Oranje in snel tempo verder uitliep voordat Bram Broekmans in de slotseconden de 9-19 binnen schoot.

 Om ongeveer 15.30u speelt Nederland tegen het óók nog ongeslagen Zwitserland. 

 

Deelnemende LGBTH Teams:

1. Oslo Raballder, Noorwegen

2. Metal Pigerne, Denemarken

3. PAN/Zwitserse, Zwitserland

4. München, Duitsland

5. Vorspiel Berlijn, Duitsland

6. Team Holland Amsterdam, Nederland

7. Budapest Hercules, Hongarije  

Na zes groepswedstrijden gaan de eerste vier team spelen om de plaatsten 1 t/m 4 en nummers 5 t/m 7 voor de overige drie plaatsten

Deel dit bericht