Nieuws

LIONS haalt Duitse cirkelloper Mario Bergen

OCI Nitrogen-LIONS heeft zich voor het komende seizoen versterkt met de 23-jarige 1.93 meter grote Duitse cirkelloper Mario Bergen. Bergen komt uit het Noord Duitse Brake, 50 kilometer ten noorden van Bremen, is student architectuur en gaat zijn studie vervolgen in het Duitse Aachen. Voor Limburg LIONS was dit de kans hem te kunnen contracteren.

Bergen was een groot talent in Duitsland en heeft voornamelijk tot 2016 in de jeugdteams en in het opleidingsteam van Lemgo II gespeeld in de 3de Liga. Tevens had hij een dubbel speelrecht in het seizoen 2015-2016 bij ASV Hamm dat uitkomt in de Tweede Bundesliga. Op 16-jarige leeftijd werd hij geselecteerd voor de Nationale selectie van de Duitse B-jeugd. Echter was hij door een schouderblessure genoodzaakt om op jonge leeftijd een sabbatical jaar te nemen. In het seizoen 2015-2016 was hij weer helemaal herstelt en scoorde hij nog 51 keer in 19 wedstrijden. Vanaf maart 2016 speelde hij tot het einde van het seizoen voor ASV Hamm in de Tweede Bundesliga

Komend seizoen is de cirkelloper te bewonderen in de Stadssporthal in Sittard waar hij onder andere gaat samenspelen met zijn landgenoten Björn Marquardt en Kai Feldman in de kleuren van OCI-LIONS. Berger is de zevende nieuwkomer bij de landskampioen en verhuist naar Sittard-Geleen zodat hij aan het volledige programma van OCI-LIONS kan deelnemen, waaronder het fysieke trainingsprogramma van Total Movement dat inmiddels gevolgd wordt door vele handballers die in het buitenland spelen. 

Deel dit bericht