Nieuws

LIONS vs Bocholt: Interviews Ivo Steins vs Evert Kooijman

Afgelopen weekend speelden de twee finalisten van het afgelopen seizoen, OCI-LIONS en Achilles Bocholt en tot op heden ook de nummers een en twee van de BENE-League, voor het eerst tegen elkaar. Na twee verschillende helften, waarin eerst LIONS domineerde maar na de rust Achilles Bocholt het commando overnam, werd het, na de 17-14 ruststand, een 30-33 overwinning voor Bocholt dat daarmee de leiding stevig in handen neemt in de vierde editie van de BENE-League.

Na afloop sprak Handbalstartpunt met de beide cirkelspelers, Ivo Steins van OCI-LIONS en Evert Kooijman die dit seizoen de overstap heeft gemaakt van LIONS naar Bocholt.

“De kans dat we gingen verliezen zat er natuurlijk wel in”, vertelt Ivo Steins. “Het was een fity-fifty-wedstrijd. Bocholt is een goede ploeg en dat hebben ze vandaag ook laten zien. Wij hebben het ook laten zien maar wij laten het in de beslissende fase wederom liggen. Dat is zuur en het wordt tijd dat we daar van gaan leren”.

“Wij spelden een hele goede wedstrijd. De dekking stond goed en na twintig minuten hadden ze nog geen tien doelpunten gescoord. Op een geven moment ging het iets te snel, maar dat is logisch. Je weet dat je dat niet vol kunt houden en ieder break die je tegen krijgt is natuurlijk heel makkelijk, die telt snel aan. Zodra we zes tegen zes stonden, stonden we een hele lange tijd goed maar op een gegeven moment stokt het aanvallend en dat is eigenlijk het verhaal van de afgelopen vier weken. En tot nu toe zit daar geen vooruitgang in”,  vertelt de cirkelloper van LIONS na afloop van de wedstrijd. “Dit zal er wel uit moeten. Dit zijn de wedstrijden die wij willen spelen en zijn niet de wedstrijden die wij willen spelen om te verliezen. Wij willen winnen. Daar moet dan ook wel wat aan gebeuren en vanaf maandag moeten we daar naar kijken, want ons doel is niet de Final4 halen maar om de Finale4 te halen en te winnen”.

Luister hier verder naar Ivo Steins

Het was de spannendste wedstrijd van het seizoen tot nu toe," vond Evert Kooijman, “maar natuurlijk sta ik hier ook heel erg gemotiveerd. We speelden geen goede eerste helft, we konden blij zijn dat we er bij rust maar drie achter stonden. Ik denk wel dat we  hebben laten zien hoe sterk we zijn als ploeg toen we in de tweede helft de verdediging op orde hadden en er dan ook aanvallend beter dookomen. Ik denk dat dit wel laat zien dat wij dit seizoen de favoriet zijn om de BENE-League te winnen, al speelden we de eerste helft wel onder ons kunnen. Ik moet wel zeggen dat LIONS met een hele sterke dekking speelde”, vertelt Kooijman. “Als er iemand gepasseerd werd  sloot de volgende aan. Dat deden ze heel goed. Maar gelukkig konden wij in de tweede helft met wat omzettingen in de dekking aan de goede kant van de score komen”.

“Deze overwinning dat geeft rust en als je realistisch bent zou het raar zijn als we de Final4 zouden mislopen. Daar gaat het om. Ook voor LIONS is het nu geen ramp om te verliezen vandaag. Dit was ook een beetje een prestigestrijd. Op dit moment zijn het denk ik de twee sterkste ploegen in de BENE-League  en vandaag vond ik dat het meer ging om de prestige dan om wie er bovenaan staat.".  

Luister hier verder naar Evert Kooijman

Deel dit bericht