Quintus heeft geen kind aan KHF Istogu

De handbalsters van Quintus kunnen al zo goed als zeker hun koffers pakken voor de vierde ronde van de Challenge Cup. De ploeg uit het Westland had in de eerste wedstrijd uit de derde ronde van die Challenge Cup geen kind aan het  Kosovaarse KHF Istogu Na de 8-17 ruststand zegevierde de Heulse ploeg met 13-36.

Quintus startte sterk en pakte meteen een 0-3 voorspong. Daarna kon de ploeg uit Kosovo toch goed volgen, het verschil bleef tot 6-9 op drie punten hangen waarna Quintus voor het eerst kon weglopen naar 6-11. Istogu kon nog één keer terug komen (8-11) maar in de laatste tien minuten van de eerste helft maakte Quintus definitief het verschil en ging met een 8-17 stand op het scorebord de rust in.

De tweede helft was nog een formaliteit. Isogu kwam er niet meer aan te pas en scoorde nog maar vijf keer. Voor de ploeg van trainer-coach Rene Romeijn was het prijs schieten. Uiteindelijk zegevierde Quintus in de officiële uitwedstrijd met 13-36 en daarmee is de wedstrijd van zondagmiddag nog slechts een formaliteit geworden.

Scores: Daisy Hage 6, Amy Oostveen 5, Cynthia Grift 4, Iva van der Linden 4, Lisa Wammerdam 4, Esmee Martens 3, Nicole van Meteren 3, Angelique van Duijvenbode 2, Anouk Zwinkels 2, Elles Zwinkels 2, Lisanne Zwinkels 1.

Zondag om 16:15 uur is de tweede wedstrijd ook via Live stream te bekijken Virto  Quintus  - K.H.F. Istogu