Nieuws

Sarah van Gulik en Sabine Heusden speelsters van het seizoen in 2e Bundesliga

Clubs in de eerste en tweede Bundesliga bij de vrouwen (HBF) hebben bijna eensgezind hun ‘speelsters van het voorbije seizoen’ gekozen. In de eerste Bundesliga ging de titel naar Michaela Hrbkova (Frisch Auf Göppingen) en Sarah van Gulik (HSG Bensheim/Auerbach) werd  de uitverkorene in de Tweede Bundesliga. De officiële huldiging vindt komend weekend plaats tijdens de OLYMP Final4 in de bekercompetitie, in Bietigheim-Bissingen.

Trainers en aanvoerster van elke ploeg konden drie stemmen uitbrengen bij de verkiezing. De uitslag was in beide liga’s – net als vorig jaar met Anna Loerper (TuS Metzingen) en Verena Breidert (TG Nürtingen) – duidelijk in het voordeel van Hrbkova en Van Gulik. Voor de Tsjechische opbouwspeelster de tweede uitverkiezing, want ze werd ook al topscoorder  met 210 treffers, een gemiddelde van 8,1 per wedstrijd. Anouk Nieuwenweg speelster van Bad Wildugen eindigde op de vierde plaats met 153 doelpunten

Op plek twee en drie in de eerste Bundesliga kwamen Iveta Luzumova (Thüringer) en Susann Müller (SG BBM Bietigheim).

Tweede Bundesliga

Voor Sarah van Gulik (27), spelverdeelster bij Bensheim-Auerbach, kwam de uitverkiezing onverwacht. “Ik voel me eigenlijk een beetje ongelukkig om een prijs te ontvangen in een teamsport. Ben desondanks trots dat trainers en speelsters voor mij hebben gekozen. Speciale dank hiervoor aan mijn trainster Heike Ahlgrimm en mijn ploeg die mij als nieuweling dit seizoen goed hebben opgevangen.”

Sabine Heusdens (SGH Rosengarten-Bucholz) en Merle Heidergott (SV Werder Bremen) werden tweede en derde in de tweede Bundesliga.

Topscorer in de tweede Bundesliga werd Verena Breidert van TG Nürtingen met 244 doelpunten tevolgd door Loes Vandewal (Tus Lintfort) met 241 doelpunten en Sabine Heusen SGH Rosengarten-Buchholz met 225 doelpunten. Tatjana van den Broek (TuS Lintfort) zien we terug op de achtste plaats met 170 doelpunten.

  

Deel dit bericht