Sporting CP kwalificeert voor groepsfase Champions League

Wat een wedstrijd!  Het Oostenrijkse HC Hard en het Portugese Sporting CP speelden zondag een fantastische finale van het Champions League kwalificatietoernooi in het Slowaakse Presov Sporting Club du Portugal pakte uiteindelijk het zo fel begeerde ticket voor de Champions League Groepsfase nadat men Alpla HC Hard na verlenging met 35-34 (rust 17-17, eind 29-29) had verslagen.

De geblesseerde Kroatische doelman Matej Asanin is de held voor Sporting CP. Dankzij zijn  redding in de laatste seconden wisten de Portugezen,die ondanks hun tiende plaats op de Europese ranking door de EHF werden veroordeeld voor het spelen van de kwalificatieronde, zich toch te plaatsten voor de groepsfase.

TATRAN Presov  versloeg, na de enorme teleurstelling van  de verloren halve finale van zaterdag  tegen Alpla HC Hard, zondag het Finse Cocks op een zelfverzekerde wijze in de strijd om de derde plaats.

Sporting CP kwalificeert zich daarmee voor de tweede keer in de clubhistorie voor de groepsfase van de Champions League  en gaat het opnemen HC Metalurg, Montpellier, Chekhovskie Medvedi, Motor Zaporozhye en Besiktas in Groep D

Alpla HC Hard en Presov zullen in de derde ronde van de EHF Cup hun Europees avontuur voortzetten . Cocks in zal in de tweede ronden van de EHF Cup  worden geconfronteerd met het Belgische Achilles Bocholt  dat  het Montenegrijnse  RK Partizan 1949 Tivat in de eerste ronde versloeg