Uitslagen heren bekertoenooi van woensdagavond

Zes bekerwedstrijden uit de voorronde bij de heren stonden er woensdagavond op het programma.

Eredivisionist Smezo BFC kwam goed weg in Heythuysen. Tegen het in de eerste klasse uitkomende VIOS won de ploeg uit Beek met 30-34. “Het spelen zonder hars is altijd een issue en ik zou het daar op kunnen gooien,” vertelt BFC-coach Nick Onink. “Maar ik vind dat wij het verschil moeten maken. Ik mis elf spelers die geblesseerd of afwezig zijn, dat is hard maar naar mijn idee heb ik nog steeds genoeg kwaliteit met twee spelers van het tweede en een a-jeugd-speler op de bank om zo’n wedstrijd met ruim verschil te moeten winnen."

Tweede-divisionist GHV kende een moeilijk tweede helft tegen hoofdklasser BFC 2. De wedstrijd begon sowieso al later vanwege de files maar daar was in de eerste helft niet zo veel van te merken bij GHV. Zij konden gaan rusten met een voorsprong van vijf doelpunten: 9-14. In de tweede helft kwam BFC 2 helemaal terug en kwam bij 17-17 en 18-18 op gelijke hoogte. Dan is het de ploeg uit Brabant die in de slotfase de wedstrijd alsnog naar zich toe trekt. 19 seconden voor het einde scoort GHV uit een zevenmeter de 18-20 waarna BFC nog wel een keer kan scoren maar de resterende tijd is te kort om nog verder gevaarlijk te kunnen worden: 19-20.

Wematrans Quintus 2 en Gemini zijn de twee teams die zich woensdagavond door een klasse lager spelend ploeg lieten verrassen.

Tweede divisionist Oliveo versloeg thuis het in de eerste divisie uitkomende Quintus 2 na een 12-9 ruststand met 30-25. “Een dik verdiende overwinning,” aldus trainer-coach Dennis Teeuw, “ ondanks dat ik drie uitvallers kende”.

Hoofdklasser SOS Kwieksport, dat in de competitie nog niet succesvol is geweest, versloeg tweede divisionist Gemini uit Zoetermeer na een 13-7 ruststand met 24-19. Ook een dik verdiende overwinning voor de ploeg uit Den Haag.

Vlug en Lenig en HVV ’70 plaatsten zich voor de volgende ronde ten koste van een divisiegenoot.

Kijk hier voor de uitslagen van woensdagavond en het resterende programma voor donderdag