Nieuws

Voorbereiding: BFC gaat voor handhandhaving in de eredivisie

De handballers van BFC debuteren na tien jaar weer op eredivisie niveau. De ploeg moest nadat de samenwerking tussen Sittardia, V&L en BFC was geeffectueerd  in LIONS zich bij gebrek aan spelers terugtrekken op afdelingsniveau. Vanuit de eerste klasse heeft men zich weer opgewerkt naar de eredivisie. Afgelopen  seizoen promoveerde men voor het twee jaar op rij. Vanuit de tweede divisie twee jaar geleden en het kampioenschap in de eerste divisie afgelopen seizoen promoveerde men onder leiding van de nieuwe trainer Niek Onink weer naar de eredivisie.

De ploeg drijft vooral op spelers die de afgelopen jaren in LIONS 2 en/of LIONS 1 hebben gespeeld maar om persoonlijk reden of vanwege studie het absolute topsportniveau niet verenigbaar vonden met de eigen persoonlijke ambities.  Ook Komend seizoen sluiten weer twee spelers aan bij BFC die terugkomen van LIONS. Bian Houben komt van LIONS 2  en Rik Elissen die na LIONS 2 ook twee jaar bij Bevo gespeeld heeft versterken komend seizoen de promovendus. Daarentegen heeft de ploeg drie spelers verloren. het 18-jarige Belgische talent Tristan Boiten verhuist juist naar LIONS 2, terwijl Stef Hooghiem vanwege zijn studie bij BFC is gestopt. Ruud Bogman heeft een punt gezet achter zijn carrière.

Ondanks de succesreek van de afgelopen jaren blijft de trainer coach van BFC ook voor komend seizoen uitgaan van een bescheiden doelstelling. “Handhaving in de eredivisie en  daarbij dan gewoon minimaal twee ploegen achter ons laten zodat wij ons wel zonder degradatiewedstrijden  te spelen kunnen handhaven. Daarnaast kunnen we dan misschien hier en daar een verrassende uitslag noteren".

De staf is er in geslaagd een aantrekkelijk voorbereidingsprogramma in elkaar te steken

Vrijdag 11 augustus

De Haamen Beek

19:30 uur Smezo/ BFC – Eynatten

Dinsdag 15 augustus

De Haamen Beek

Smezo/ BFC – Callant Tongeren 1

Vrijdag 18 t/m  zondag 20 augustus 

Trainingskamp  in Celle Duitsland.

Vrijdag 25 t/m zondag 28 augustus

Limburg Cup De Haamen Beek

Met deelnamen van: Cabooter Group Handbal Venlo, HV Sittardia, Rapiditas, HAVAS en Smezo BFC.

Woensdag 30 augustus:

Houthalen (B) 

Kreasa Houthalen – Smezo/ BFC

 Vrijdag 1 september

Neerpelt (B)

Sporting Nelo – Smezo/ BFC 

Deel dit bericht