Nieuws

Voorbereiding: DFS Arnhem verwacht lijn in prestaties te kunnen doorzetten

Voor de mannen van DFS Arnhem begint de voorbereiding op het nieuwe seizoen in het weekend van 5/6 augustus. Na twee succesjaren onder leiding van Arthur Langedijke heeft men afgelopen seizoen aan de BENE-League gesnuffeld, want hoe dicht was men erbij? Het flinterdunne draadje waar Quintus aan bungelde bleek echter net sterk genoeg te zijn om niet te breken

Nadat men in de play-offs de eerste wedstrijd uit bij Quintus wist te winnen moest het thuis tegen de Heulse ploeg gebeuren. Quintus liet zich echter in een bijzonder spannende wedstrijd echter geen tweede keer verrassen en pakte uiteindelijk  met 29-31 de overwinning in de slotfase. Die nederlaag kwam men niet meer te boven want daarna leek de ploeg toch op te zijn en ging men uiteindelijk strijdend ten onder.

Met nagenoeg dezelfde ploeg begint men aan het nieuwe seizoen. Uiteindelijk namen drie spelers afscheid van de ploeg uit Arnhem. Lex Ten Velde hing al gedurende het seizoen zijn schoenen aan de wilgen in verband met zijn werk terwijl aan het einde van de rit Mark Portengen vertrok naar Havas en Quentin Bouffard terug ging naar Frankrijk. Ook coach Langedijk vertrok. Osvaldo Gommes werd zijn vervanger. Hij was vijf jaar trainer coach bij de vrouwen van Bevo geweest en maakt dit seizoen de overstap naar de heren.  

Gommes verwacht de lijn van de afgelopen seizoen door te kunnen zetten wat betreft de prestaties. Daarbij zal hij vooral ook de jeugd niet negeren want er komt veel goeds aan zoals hij het omschreef. Voor nieuwe spelers hoeft DFS de focus dan ook niet naar buiten te richten al kwam van Sittardia wel jeugdinternational en doelman Peter Kwant en opbouwer Toine Bartholomeus over. Mede vanwege hun studie in Nijmegen zijn zij naar Arnhem verhuist

Voorbereidingsprogramma DFS Arnhem

Zaterdag 12 augustus:

10.00  – 17.00 uur trainingsstage

19.30 uur oefenwedstrijd tegen Houten op  Papendal

Zaterdag 19 zondag 20 augustus

Deelname Ooievaars Cup in Den Haag Met deelname van Hellas, Don Bosco Gent (BEL), Wematrans Quintus, Hercules, DFS  Arnhem en Sporting NELO (BEL)

Zaterdag wedstrijden om 13.20 en 16.00 uur

Zondag wedstrijden om 11.00, 13.00 of 13.40 uur (afhankelijk van resultaten zaterdag)

Zaterdag 26 en augustus

Toernooi Flyers in Wijchen met DFS Arnhem, Aalsmeer 2, Tachos en Hellas

zondag 27 augustus

Zondag thuiswedstrijd (tegenstander nog niet bekend)

Zaterdag 2 september:

Toernooi Hurry Up in Zwartemeer

13.30 uur Hurry Up – DFS

14.45 uur DFS – E&O

16.00 uur Hurry Up – E&O

Weekend 9/10 september: begin competitie 

Deel dit bericht