Nieuws

Nederland valt uit de boot voor WK in Egypte

Van de Redactie – Het heeft niet zo mogen zijn. De kans was minimaal dat de Oranje-mannen via een wildcard een achterdeurtje dus – mogelijk toch nog present konden zijn op het 27e WK 2021, van 13 tot 31 januari in Egypte.

De internationale Federatie had talloze verzoeken ontvangen voor die begeerde wildcards. Maar vandaag maakte het bestuur de laatste twee ploegen bekend die alsnog mogen afreizen naar het land van voorzitter Moustafa: Polen en Rusland. Zij staan op de gehanteerde wereldranglijst hoger genoteerd en hadden dus meer kansen. Bij het EK, begin 2020 in Noorwegen, had Oranje ook nog Macedonië en Zwitserland voor zich moeten dulden. Door de uitbraak van het corona-virus miste Oranje het kwalificatie-tweeluik met Oostenrijk dat vervolgens vanwege een hogere ranking op het EK het ticket toebedeeld kreeg.

Polen organiseert het WK 2023 en is bij de kwalificatiereeks voor het EK 2022 – in Slowakije en Hongarije – gekoppeld aan Nederland. Andere opponenten in groep 5 zijn Slovenië en Turkije.

Geplaatst: gastland Egypt (EGY) en regerend wereldkampioen Denmark (DEN)

Africa: Algeria (ALG), Angola (ANG), Cape Verde (CPV), DR Congo (COD), Morocco (MAR), Tunisia (TUN)
Asia: Bahrain (BRN), Japan (JPN), Qatar (QAT), Republic of Korea (KOR)

Europe: Austria (AUT), Belarus (BLR), Croatia (CRO), Czech Republic (CZE), France (FRA), Germany (GER), Hungary (HUN), Iceland (ISL), Norway (NOR), Portugal (POR), Spain (ESP), Slovenia (SLO), Sweden (SWE)

South and Central America: Argentina (ARG), Brazil (BRA), Uruguay (URU)

Wild Card: Poland (POL), Russia (RUS)

De twee laatste plaatsen worden ingevuld na de kwalificatietoernooien in Noord-Amerika en de Caraïben en Zuid- en Centraal Amerika.

cover foto archief HSP / foto Reza

 

Deel dit bericht