Nieuws

Aalsmeer in slotseconden naast Visé, zeges Volendam en Hurry-Up welkom

Van de Redactie – In de BENE-League waren Volendam en Hurry-Up zaterdagavond maar wat blij met de overwinning. Voor beide teams leek het een eeuwigheid geleden dat er nog eens gejuicht kon worden.

De ploeg uit Zwartemeer stond sinds eind september ‘droog’. Tegen hekkensluiter Atomix was er een nipte 24-23 zege. Dat ging zeker niet van een leien dakje. De Belgen hadden tot 19-20 de overhand waaronder negen treffers van Toon De Vis. Harm Meijer zette de ploeg van coach Joop Fiege weer naast de bezoekers. De winnende treffer kwam van de hand van linkspoot en routinier Ronald Suelmann.

Ook in Volendam dus vreugdkreten na de 29-25 zege op Initia Hasselt. Ook voor de anders toch prima spelende ploeg van coach Hans van Dijk de eerste zege sinds begin oktober toen Atomix in het vissersdorp de punten moest achter laten. Met zes punten achter de naam klimmen de oranjehemden een plaatsje op doelsaldo en laten Houten – met evenveel punten – voorlopig achter zich.

Niko Blaauw

Aalsmeer keek halverwege tegen een 13-15 achterstand aan. Die marge bleef in de tweede helft grotendeels gehandhaafd. Vier tellen voor tijd mocht Niko Blaauw – 17 lentes jong – aanleggen voor een strafworp. De koele kikker faalde niet: 29-29. Voor Aalsmeer de vierde zege in zes duels, na tussendoor een misser bij Tongeren.

Houten moest, op bezoek in Tongeren, de beide punten achter laten in de Eburons Dome: 32-28.

Bevo werd thuis verrast door ‘vechtmachine’ Sporting Pelt dat sinds een paar dagen onder regie staat van de Franse oud-international Joël Abati die Martin Vlijm opvolgde. Of die zege meteen het gevolg is van de komst van de Fransman is, is niet te bewijzen. Sporting Pelt won de ‘burenruzie’ in elk geval nipt: 28-29.

Vanmiddag om half drie de topper tussen koploper Achilles Bocholt en achtervolger LIONS.

Deel dit bericht