Aalsmeer licht favoriet in bekerfinale tegen Bevo

Een ding is zeker: nadat OCI-LIONS de afgelopen drie seizoenen de nationale beker wist te winnen komt er dit jaar weer een nieuwe bekerkampioen. In 2008 stonden de handballers van FIQAS Aalsmeer en Herpertz Bevo Hc voor het laatst tegenover elkaar in de bekerefinale die door Aalsmeer met 28-24 werd gewonnen.

Voor de ploeg uit Panningen was het op dat moment de vijfde en voorlopig laatste bekerfinale. Van die vijf finales wist men er niet een te winnen. Tien jaar later wil men na een kampioenschap en tweemaal winst in de supercup nu ook eindelijk de beker mee naar Panningen nemen. Het is de laatste kans om dit seizoen nog met een prijs te kunnen afsluiten.

De handballers van Aalsmeer speelden tien jaar geleden,  in 2008, hun tiende bekerfinale. Het was destijds de zesde keer dat men de beker wist te winnen. In de afgelopen tien jaar volgden er nog vijf bekerfinales maar die werden allemaal verloren. De afgelopen twee jaar verloor men van LIONS.  De Noord-Hollanders snakken dan ook weer eens naar een prijs.

Met de zestiende finale van deze week is Aalsmeer, sinds de invoering van het bekertoernooi in het seizoen 1978/1979, de ploeg die verreweg de meeste finales heeft gespeeld. We mogen dan ook wel stellen dat het echte cupfighters zijn! Op gepaste afstand volgen E&O (9) Sittardia (8) en Volendam (8).

De meeste bekers werden gewonnen door Sittardia en Volendam, beide ploegen deden dat zeven keer. Wanneer Aalsmeer op Hemelvaartsdag wint dan komt men op gelijke hoogte met dit illustere duo.

Aalsmeer en Bevo treffen elkaar in deze finale voor de vijfde keer dit seizoen. Bevo won een keer in Aalsmeer, Aalsmeer won twee keer in Panningen. Een keer werd er in Aalsmeer gelijk gespeeld. Met een positief doelsaldo van plus vijf in het voordeel van Aalsmeer  over vier wedstrijden, kunnen we statistisch stellen dat beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd zijn maar dat de  balans op dit moment licht in het voordeel van Aalsmeer doorslaat.

Voor Bevo is de bekerfinale de laatste wedstrijd van het seizoen. Aalsmeer gaat zich na donderdag opmaken voor de finale om het kampioenschap tegen LIONS.